växt_EN_

Vardagligheter

 
hallå bloggvänneR!!! idag är jag här feat. en till växt jag inte vet namnet på (av detta kan vi dra slutsatserna 1. jag är fast besluten att bli En Människa Med Gröna Fingrar och 2. jag kan ingenting om växter). alltså den jag snodde en stickling (läs: halva växten) av från mormor.  kolla vilka häftiga gelé-täckta rötter den fått!!
 
 
i morse hjälpte mamma mig plantera den i en kruka medan hunden solade på trappan. nu behöver jag bara att ni alla håller tummarna för att den ska växa sig stor och stark, så ska ni få se att mitt rum snart är den lilla djungel jag drömt om
 
 
*sniffing* - schysst!! (zorro approves)
 

kommentera (0 kommentarer)

vad heter dessa ens

Vardagligheter

 
 
 
hallu!!1 idag kom jag hem från skolan och kände a) inte för att plugga b) för att plocka blommor pga inte gjort det än iår och c) heRREGUD vad det haglar!! bäst jag räddar de stackars vårblommorna undan deras årliga aprilvädersapokalyps 
 
så jag gjorde det jag är bra på och agerade genast efter mina känslor. nu står de här i mitt rum och är tacksamma för min fina insats måndagen till ära. 
 
ps. ja vitsippor var för mainstream och blåsippor får man inte plocka, så det blev dehär till slut (hah vem tror jag att jag är?? får det att låta som om jag stod och velade i mitt blomval pga fanns så många att välja mellan i blombutiken flora extradeluxe aka skogsbrynet). men vad heter de ens? jag har ingen aning. upplys mig!

kommentera (5 kommentarer)

en söndag i fjorton bilder

Listor och summeringar, Vardagligheter;

 
vaknade till denhär som mamma gett mig att ta hand om. den behövde vatten så jag fick snällt gå upp och vattna för jag vägrar döda en växt till. 
 
 
lagom till halv nio dukade jag bordet för plättar, bästa söndagsfrullen <333
 
 
sen strosade jag runt hemma och *smälte maten* medan min familj klädde på sig för att åka på tennismatch. den stora bladväxten ni ser här ovan är förresten ett skott som jag tog från mormor när vi var i litauen över påsk. vill verkligen att den ska överleva och frodas hos mig och nu börjar den få rötter, så vi är på rätt väg, jag och växten!! kommer säkert uppdatera er om den. 
 
vi har ett nytt köksbord förresten. det är fint. perfekt som bakgrund för matbilder. :-)
 
 
rätt snart hamnade jag framför skrivbordet där jag satte jag mig ned och skrev en attgöra-lista för dagen (jag<3listor).
 
 
och så la jag några timmar åt att att kryssa av grejer på listan. 
 
 
jag tröttnade dock rätt snart och gick ut. 
 
 
typiskt att solen ska skina när man sitter inne och att vädret ska bli dåligt så fort man går ut, men snöa?? snacka om aprilväder :-((
 
 
å så kom familjen hem och vi åt lunch!! äta är verkligen det enda jag gör när jag är hemma. 
 
 
sen pluggade jag lite till innan jag tänkte att jag skulle ta mig ut och springa en runda. så jag böt om och kollade ut genom fönstret och då såg det ut såhär. det haglade centimeterstora isbitar i säkert tjugo minuter, innan det övergick till att snöa. 
 
 
så jag tolkade det på det enda rimliga sättet - som ett tecken från ovan - och böt ut träning mot glass och läsning istället. sen dess har jag mer eller mindre hängt i sängen till nu, så ja... det var väl min söndag det. 
 

kommentera (18 kommentarer)