dublin, dag ett

Resor | Taggar: dublin, irland;

 
Jaha nähä helt plötsligt var det torsdag igen! Passande nog är det precis en vecka sedan jag åkte till Dublin och hög tid att jag bloggar om det. Dublin dag ett, varsågoda:
 
 
 
Förra torsdagen började i småpanik p.g.a. Felicia hade försovit sig och var fortfarande i sängen klockan sex då vi hade bestämt att vi skulle ge oss av mot flygplatsen. Tidspessimisten i mig panikgrät inombords men vi hann  och någon gång runt klockan tio samma morgon befann vi oss i Dublin. 
 
 
 
Vi hade runt 4 timmar innan vi kunde checka in på vandrarhemmet så vi svängde in på en turistbyrå, plockade upp en papperskarta (som på den gamla goda tiden ni vet!) och begav oss mot de inringande kvarteren. 
 
 
(Kaffe först).
 
 
Vi gick runt i Temple Bar-området, till exempel. 
 
 
Utforskade smågator
 
 
 
Och spanade på lokalbor.
 
 
 
Var trötta och halvsov på gatuhörn. 
 
 
 
Kikade i affärer som inte finns i Edinburgh. Erin testade en ring och fick sen inte av sig den. Classic. 
 
 
 
Stannade till på en superhipster vegansk restaurang för lunch. 
 
 
 
Det regnade inte förresten! Trots att alla värderleksrapporter sagt att det skulle. 
 
 
 
Efter lunch hade vi mer tid att utforska och tog oss till St Stephen's Green. 
 
 
 
Inte jätteimponerande park men det var kul att få se lite grönt för jag har börjat tappa hoppet om att träden kommer slå ut och gräset bli grönt någonsin igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Töntnivå hög!!! Men rätt gulliga ändå?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår förmiddagspromenad slutade med analysen att Dublin är som en pittoresk och något sliten blandning av Berlin, Paris och Brooklyn - och att dess charm säkert blir mer påtaglig ju mer tid man spenderar där. 
 
 
Vid fyratiden korsade vi floden och gick mot vandrarhemmet vi bokat. Ser ut såhär vid första anblick! 
 
 
 
 
Och såhär vid andra! Ett lagom mysigt vandrarhem med trevlig personal. Vi tog av oss ryggsäckarna och vilade en stund innan vi gav oss ut igen. 
 
 
 
Denna gång till en lite mindre turistnött del av stan för att inhandla middagsingredienser. 
 
 
 
Och så trängdes vi i ett gemensamt kök med en halv klass tyskar i ett försök att koka pasta med tomatsås innan vi snörde på oss dansskorna och spenderade halva natten på ett ännu outforskat dansgolv och det var slutet på första dagen i Dublin det. 
 

kommentera (3 kommentarer)

åter till Gotland

Resor

 
Idag ska vi inte resa så långt. Vi ska till Gotland. Där var jag och familjen på en kort visit hösten 2014. Det var så fint! Svensk sensommar at its best, liksom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyckte mycket om raukarna. Så häftiga formationer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zorro!!! Åker och hälar på honom hos min mormor om 20 dagar. Längtar ihjäl mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni svenskar som inte varit på Gotland: åk dit, det är så fint och annorlunda och vibe-igt (nytt ord, ni är välkomna). Fotografer: det finns så många spännande fotomiljöer? Hade älskat att få ordna en fotohelg på Gotland och fota massa häftiga porträtt. Åk dit! Alla andra som har råd och tid och möjlighet: Ni med, åk dit. Ett supermysigt långhelgs-ställe när man inte vill åka till en storstad. 
 
Andra återblickar: 
 
 
Också: lite klotter som Gotland bjöd på. Sjukt om vi skulle dö nu! 
 
 
 

kommentera (3 kommentarer)

en vecka framåt

Vardagligheter

 
 
Hej på er! Kan inte fatta att det bara är tisdag? Tiden går så sakta när man har saker att se fram emot. Idag har jag spenderat två timmar på uni, en timme på promenad och alldeles för många timmar i sängen. Igår firade vi Liannes födelsedag så idag har jag mest varit trött. Planerar att sova ut till imorrn, har en del att göra då. Ska vi kolla på denna veckans planer i helhet? Jag behöver nog det mer än ni, menmen:
 
Onsdag! Imorgon! Jag ska: tvätta kläder, packa inför Dublin, förbereda mig inför AGM:et för Women in Business och läsa genom så mycket som möjligt av det jag missar på torsdag. Behöver också dammsuga mitt rum och såntdära skoj. 
 
Torsdag: Tidigt torsdag morgon åker jag, Erin och Felicia till Dublin. Bara för tre dagar och utav ingen annan anledning än att turista och ha kul. Enligt väderprognosen ska det regna samtliga dagar vi är där vilket är lite smått nedslående menmen. Får väl ta regnjackan.
 
Fredag:  En heldag i Dublin! Det är hög tid att skicka mig era Dublintips kompisar. Det ska bli så skönt att se något annat än Edinburgh förresten? Har ju liksom inte lämnat stan sedan jag kom tillbaks i början av januari.
 
Lördag: Framåt kvällen någon gång flyger vi hem. Känns som att jag kommer vara trött igen vid dethär laget så tänker att jag ska lägga mig tidigt. Orealistisk plan? Jag vet inte vad ni menar. 
 
Söndag: Veckans andra höjdpunkt! Ska träffa Emilys hund! Hon sa specifikt åt oss att inte boka upp oss denna dagen p.g.a. detta så det har jag inte heller gjort. Annat jag förmodligen kommer göra är att spendera en kväll på biblioteket. Efter denna söndan har vi bara en vecka med full undervisning kvar. Blir jätteledsen när jag tänker på hur snabbt dessa två terminer gått? Uni-tiden varför springer du ifrån mig!!! Jag tycker om dig. 
 
 
 
 
Vill utlova lite live-uppdatering från Dublin. Ska göra mitt bästa. Finns ju på instagram stories i princip varje dag, som ni så väl vet. 

kommentera (4 kommentarer)