ett gäng utdrag ur livet

Vardagligheter

 
Godmorgon. Idag vaknade jag sex trots att min första föreläsning inte är förrän elva. Är ännu inte van vid stadsljuden, inte van vid min säng som är bred nog för två men vars fjädrar man kan känna tydligt nog för att kunna räkna dem. Dessutom har jag, precis som de flesta andra, dragit på mig någon sorts förkylning. Äh, det hör väl till. Jag vänjer mig snart.
 
 
Vid halv ett igårkväll stämde jag och tre av mina flatmates pluggdejt i köket idag klockan sju. Vi hade vår första dag på uni igår och har redan flertalet artiklar och tiotals boksidor att läsa. Nu vaknade ju bara jag tillräckligt tidigt för att befinna mig i köket enligt bestämd tid men det stör mig knappt. 
 
 
Min första termin, den som började igår alltså, läser jag kurserna Accountancy, Global Challenges for Business och Sociology 1A. Detta innebär att jag får läsa artiklar om the wisdom of crowdsthe future power of AI och The Wason Selection Task och än så länge njuter jag av det. 
 
 
Jag kan ta dubbeldeckarbuss 7, 14 eller 49 till skolan och har redan lärt mig att lägga på minst 15 minuter för rusningstrafiken - som för övrigt varar hela dagen lång. Inte för att jag klagar, min bussresa har cirka den finaste utsikten och skulle jag ha bråttom en morgon så tar en promenad in till skolan 30 min blankt. 
 
 
Första dagen när jag promenerade över detta cirkulära torg vid namn Bristo Square kände jag mig osäker och ensam - sju dagar in berättade jag för mina flatmates att jag känner att detta är mitt torg nu och de höll med. Det är vårat torg, det är torget vi ska korsa nästan varje dag fyra år i rad och det känns genuint bra? En vecka in och saker faller redan på plats, vilket gör mig både lättad men också lite skrämd - ska det gå såhär lätt?
 
 
Någon morgon förra veckan åt jag bakisfrukost i from av one pound-pizza från Dominos i sängen. Den andra halvan av pizzan hade jag förresten intagit cirka 04.00 kvällen före. Att köpa med sig pizza hem innan en utekväll bara för att kunna äta den efteråt är en grym idé kids, recommend recommend.
 
 
En annan morgon, eller om det var samma, tröttnade jag på att sitta inne framför datorn och försöka lista ut vad mina reading lists faktiskt innebar och tog en promenad ensam uppför Calton Hill. Utsikten därifrån är magisk.
 
 
En eftermiddag skrev jag upp mig hos the Turkish society bara för att de gav mig gratis kaffe, besökte The National Gallery med ett brokigt gäng människor som jag träffat på Mathsoc och analyserade sönder varenda konstverk högt. Sen promenerade jag hemåt längs Princes Street och spanade in en tjusig regnbåge. 
 
 
Högst upp på min gata finns en gayklubb som spelar Madonna och Britney Spears och annat som är kul när man upptäcker det av misstag på vägen hem klockan halv två. 
 
 
Annars då? Jag har inte fått använda mina regnjackor på flera dagar och har gått så mycket att jag fått skavsår av mina sneakers trots att jag investerat i ett busskort som kan ta mig i princip överallt. 
 
 
Idag frågade någon mig hur jag mår. Om jag saknar hemma än. Om jag känner mig hemma än. Ja och nej. Jag saknar min familj och min hund och mina bästa vänner. Jag saknar inte Jönköping, inte buss 130, inte mitt rum. Jag saknar skogen och jag saknar dimman över ängarna och jag saknar tystnaden. Just nu är saknaden är lågmäld och fullt hanterbar - jag har fullt upp med att förstå mig på den skotska dialekten, få grepp om lektionsschemat och planera mina måltider så jag äter annat än mackor till frukost lunch och middag. Just nu mår jag bra. Och jag känner mig hyfsat hemma.
 

en statistisk sammanfattning av veckan som gått

Listor och summeringar

 
hej bloggvänner! dessa bilder redigerade jag för ganska exakt en vecka sedan. jag satt på landvetter flygplats, mitt plan hit var ett par timmar försenat och jag tänkte att ey, vad lindrar nervositet bättre än att, trots att jag knappt lämnat den, förflytta sig tillbaka in i de småländska skogarna en sensommarmorgon. 
 
 
 
 
 
 
 
nu är freshers week inklusive allt snart över och på måndag drar skolan igång. här är en liten lista på vad som figurerat i mitt liv den senaste veckan: 
 
1 styck möte med min pErSoNaL tUtOr som helt enkelt är en medelålders man som sitter i the business building som trycker på ett par knappar och registrerar mig på de kurser jag vill. försökte be honom om lite råd och fråga om de val jag gjorde verkligen var smarta men han gick gladeligen med på allt jag sa så antingen valde jag väldigt rätt eller så kunde han verkligen inte bry sig mindre
 
1 pizzakväll med mina flatmates med flera inklusive en kass brittisk chick flick vid namn Angus, Thongs and Perfect Snogging
 
2 3/4 hej-jag-står-ej-ut-med-mig-själv-nervsammanbrott 
 
x möten som resluterat i x antal nya namn jag förväntas kunna. kul side story: träffade en tjej på ett business BBQ igår som tyckte att hon kände igen mig och frågade om vi setts förut. nej det tror jag inte, sa jag relativt säkert. cirka en timme senare mumlade hon "vänta lite", drog fram mobilen och visade mig en bild. på henne och mig. i ett jättestort dinosaurieägg. japp...
 
1 pastarätt som blev middag i förrgår och lunch idag och jag har fortfarande cirka två portioner kvar??? så värt
 
3 stycken facetimesamtal hem och till johanna 
 
2 stycken bussmissar. de har två busshållplatser som heter south bridge här, de ligger cirka 50 meter ifrån varandra och olika bussar stannar vid dem men bussappen säger inte vilken som är vilken??? sjukt förvirrande. en annan gång hoppade jag av ett par hållplatser för tidigt på väg till uni och började gå åt fel håll. livet som lokalsinnemässigt obegåvad hörrni...
 
1 söndrig toaster som jag anmälde till receptionen cirka 01.48 endast pga jag ville plocka åt mig en reese's cup som bjöds på vid receptionsdisken just där och då
 
2 ösregn! hade jag på mig regnjacka vid något av tillfällena? nej. hur stor andel av min jackgarderob är regnjackor? 1/2. 
 
1 dagstripp till IKEA som resulterade i cirka en och en halv full kundvagn och att mina flatmates "blir nervösa av" mitt rum för att det är för färgkoordinerat?
 
4 stycken flatmates med 100% olika personligheter men som är trevliga allihopa? förstår dessutom vad alla säger utom en vilket ju är praktiskt 
 
ca 5 besök till diverse mataffärer? skulle in och köpa vitlök och diskmaskinstabletter en dag men kom ut med ägg och glass istället
 
1/2 panikattack när nattbussen svängde helt åt helvete. det visade sig att den åkte en liten omväg bara men jao
 
1 fyndad kursbok för TVÅ PUND i en secondhandaffär???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min sommar i panorama

Landskap & Miljö, Listor och summeringar;

Hej hej hallå!!! Medan jag har fullt upp med bestyr och sistaminuten-packning innan jag flyttar utomlands I M O R G O N  så tänkte jag att ni kan få se vad som samlat i mobilens panorama-album under sommaren! Det har ni fått göra innan också, en gång 2013  och en gång i början av detta år
 
 
Barcelona i slutet av maj! Tre dagar med mitt bästa kompisgäng i klänningsväder och en stad som kan bjuda på det mesta. Mer utförligt om det här!
 
 
 
I juni var min familj + mormor och ett gäng familjevänner från Litauen på Tjörn och firade midsommar!!! Finns få ställen på jorden jag älskar som dessa klippor. 
 
 
 
Några veckor senare, i juli, var jag i USA. Här är en vy från Portland, Maine, om vilket ni kan skåda ett helt inlägg här
 
 
 
Ytterligare någon vecka senare var jag i Montrèal!
 
 
 
Och på Times Square under våra fem dagar i New York såklart. 
 
 
 
Panoramabilder är jättekul? Måste ta fler.