throwback stockholm

Resor

hallå loves! det är inte ens torsdag eller något men idag fick jag höra klagomål om att det snart gått en halv månad sen mitt senaste inlägg (som ju hette "en halv månad senare") (varför berättar jag detta för er, det håller väl ni koll på om någon...), så därför tänkte jag visa er lite av vad jag hittade på dendär helgen som jag spenderade i stockholm med mamma. 
 
 
jag kom fram med tåget vid halv nio-tiden på kvällen efter att - för en gångs skull - inte ha missat ett enda byte. här är utsikten genom hotellrumsfönstret!<3
 
 
då åt vi massa gott som mamma inhandlat i saluhallen (är det tradition så är det! jag är 100% pro alla traditioner som inbegriper mat) och tog en kvällspromenad till stadshuset. 
 
 
och käkade dessa till efterätt! ej att förglömma. sen var vi 1. trötta och 2. frusna pga vintern hade kommit tidigt till storstan och jag hade bara höstkappan med mig så då gick vi å la oss.
 
 
morgonen därpå åt vi hotellfrulle (bästa typens frulle) (om någon tror att de kan ge mig en bättre frulle än hotellfrulle - varsågod och försök) och gav oss sen ut i ett ändå rätt färgglatt stockholm. 
 
 
 först förbi affärer med krokusar i fönstrena och in i affärer med diverse kläder och prylar och såntdär. jag inhandlade en spegel, mössa och halsduk och var mycket nöjd med det. 
 
 
sen förbi ett galleri som ställde ut fotografier av robert mapplethorpe, svenskt tenns utställning om hantverk och tillverkning i sverige och ytterliggare ett galleri som hade en utställning om håkan hellström med bland annat carl johan de geers verk.
 
 
hallwylska museet hanns också med (japp, riktig muséedag!) och även om jag inte är jätteförtjust i kom-och-kolla-på-min-snorrika-gammelgammelmormors-fancy-hus-typen av muséer (ni hör ju) så var deras harlekin & harlekina-utställning lite kul.
 
 
sista dagen, söndan, bjöd på bland annat gratis luft. vem kunde tro! i huvudstaden! bästa, krispigaste höstluften var det också. 
 
 
vi kikade in på rolf de marés dansmuseum, det tyckte jag mycket om
 
 
och svängde också förbi utställningen förkroppsligat på nationalmuseum design. 
 
 
sen var det dags att inhandla färdkost i form av sushi och munkar och vinka adjö till höststockholm genom tågrutan.
 
och det var det hörrni. en lycklig tid, innan trump, och så vidare. mer om just trump en annan gång. eller nä, för egentligen har jag inte särskilt mycket att säga om honom. det enda goda som någonsin kommit och någonsin lär komma ur den mannen är att jag idag slapp min ekonomilektion tack vare honom. 
 
 

kommentera (3 kommentarer)

en halv månad senare

Natur, Vardagligheter;

 
hej bloggen! hur står det till? det har gått en halv månad sen vi sist hördes (haha. whAT?) jag hade det finfint i stockholm med mamma, trots höstruskigt väder. efter det gick veckan i skolan blixtsnabb och nu är jag mitt inne i detta höstlov som (med all rätt) döpts om till läslov. får lite panique på att tiden går så snabbt. det är november och tydligen har jag missat att träden blivit gula för helt plötsligt är de bara. 
 
 
jag fryser sönder mina händer en sekund för att i nästa använda dem till att öppna ett glasspaket för glass + te är en väldigt bra kombo. jag irriterar mig litegranna på att folk som jag inte vill ska höra av sig inte hör av sig (ja), äter kakor till lunch (p.g.a. vårt kök renoveras), sticker inte näsan utanför dörren på hela dagar (med det väder som prognoseras kommer detta förmodligen vara normen snart), och borrar ner ansiktet i min hunds päls när jag tänker på allt som måste bli gjort innan denna (lov)vecka är över. 
 
 
någonstans däremellan hinner jag också se på film med lillebrorsan, prata i telefon med människor jag tycker om, bygga ihop kökslådor med pappa och åka på utflykt till spegelblanka sjöar och berg med roliga namn med mamma. och imorgon ska jag fira en vän som fyllt arton!
hur har ni det just nu, mitt i alltet? 
 

kommentera (3 kommentarer)