när johanna var här

Vardagligheter

 
sen i lördags förra veckan till i tisdags denna veckan var johanna på besök hos mig. vi hann med både det ena och det andra. museibesök till exempel!! vi svängde bara förbi the national museum en kortis p.g.a. jag hade en läxa att göra där men jag måste definitivt ta mig dit snart igen, det fanns så himla mycket att se på och läsa om. 
 
 
en hel förmiddag spenderade vi genom att bara vandra runt i stan
 
 
spanade in inredningsidéer!
 
 
och ekorrar
 
 
tog oss en titt på slottet både på långt och närmare håll.
 
 
en eftermiddag tog vi oss an the mission att ta oss upp för arthurs seat! med matsäck i ryggsäcken och halsduk runt halsen. har varit kallt och blåsigt här de senaste dagarna och jag har ännu inte bestämt mig för om jag tycker det är lite mysigt eller bara vidrigt. 
 
 
så gALET fräck utsikt från detta berget. plus så nära? tar typ en halvtimme att ta sig upp i någorlunda fart och ligger ca 20 min bort med bussen. ska upp dit igen snart har jag bestämt. 
 
 
på toppen käkade vi burritos och chokladdesserter ur små plastburkar. 
 
 
och sen tog vi oss ned igen! lite läskigare, mycket mindre jobbigt, lika kul. meteorologerna hade förutspått regn denna eftermiddag och alla jag pratat med hade förvarnat mig om att undvika arthurs seat i regnväder men vi klarade oss undan dropparna på något magiskt vis.
 
 
känns för övrigt som att jag totalt missat att hösten kommit till edinburgh? när jag slänger en blick på träden i george square gardens är hälften av dem redan nakna och får mig att undra om löv ens ändrar färg i dethär landet. men visst gör de det. 
 
 
en kväll hamnade vi på the dog house, den bästa lilla puben jag hittat än så länge. de serverar öl som till och med jag kan dricka (jag hatar öl och kan ej hantera kolsyra) och tar in hundar vilket innebär att man kan få gosa med främligars hundar om man ej har en egen. 
 
 
en annan hamnade vi ute på western harbour som är helt olikt edinburgh utan snarare liknar västra hamnen i malmö. spännande ändå att upptäcka något annat är brungrå byggnader i denna stad. 
 
sen i tisdags morgon då johanna åkte har jag mest spenderat dagarna med att jobba på ett grupprojekt due måndag morgon, gå på kaffedejt, kolla på film, käka ben n jerrys inköpt för två pund (!!!), rosta en stor plåt rotfrukter i ugnen, dammsuga bort smulor från heltäckningsmattan (fortfarande mitt största irritationsmoment i vardan! det blir ALDRIG rent!) och kolla ikapp modern family. vad har ni hittat på denna veckan? 

kommentera (2 kommentarer)

måndagsreflektioner

Vardagligheter

 
utsikt genom sovrumsfönstret klockan noll-sex. 
 
 
det är måndag, igen, och jag är inne på terminens femte vecka. om en vecka har halva terminen gått. halva min första uni-termin? avklarad, över? hjälp.
 
tills dess har jag dock en viktig (och ännu oskriven!!!) uppsats om ett ämne jag absolut inte förstår att lämna in och ett grupparbete att komma igång med. på lördag kommer johanna hit och jag är orimligt taggad på att visa henne det som nu blivit mitt liv, det hörn från vilket jag nu skådar världen. vi ska vandra upp till arthurs seat, äta haggis balls och utforska leith är planen. och vara uppe hela natten och prata om allt som hänt och inte hänt och käka cheddarost direkt ur paketet. 
 
på tal om cheddarost ångrar jag grovt att jag inte skaffade mig en osthyvel. utbudet på skivad ost är nämligen långt ifrån det bästa här och ost är ju utan tvekan det allra bästa pålägget. måste ta mig till ikea asap och inhandla en osthyvel men stället ligger ju liksom en timme bort enkel väg? får bli när mina frysta kanelbullar tar slut. 
 
bortsett från det smärtande hål i mitt hjärta som avsaknaden av en osthyvel utgör mår jag bra. facetimear min familj varannan dag och önskar jag kunde krama min hund innan jag går och lägger mig, men mycket mer hemlängtan än så har jag fortfarande inte tid för. min kropp säger mig att den är stressad (i lördags ryckte mitt vänstra öga konstant i tolv timmar, potentiellt det störigaste jag varit med om) (googlade för övrigt också detta och läste någonstans att muskelryckningar i vänster öga förutspår "bad news". väntar fortfarande tålmodigt på dessa) men jag tänker fortsätta hävda att jag har hög stresstålighet och lösa problemet med att äta mer spenat. spenat löser allt.
 
hej så länge!

kommentera (5 kommentarer)

strandhäng och skitsnack

Vardagligheter

 
i lördags, efter att vi återhämtat oss från fredagskvällens äventyr, satte jag och två av mina flatmates oss på bussen mot det omtalade portobello beach. "där är haveeet!!!" utbrast vi i kör (eventuellt en liten överdrift, så synkade är vi inte ännu) när vi klev av bussen och skymtade det blå från gatan. 
 
 
 
det är så lätt att glömma att man bor alldeles intill ett hav, att edinburgh trots allt är en stad med vatten, när allt man ser om dagarna är gråbruna gator med trafikköer och neverending vägreparationer. 
 
 
väl på strandpromenaden förvånades jag över hur turistigt men samtidigt genombrittiskt det såg ut. med bänkar som ingen sitter på för att de hellre slår sig ned på betongmuren, unga som samlats i stora flockar på sanden för "bevs on the beach" (och såg ut som de suttit där sen två dagar tillbaka) och ihoplappade trottoarer. förvånades mindre av att ingen badade pga var ganska så iskallt när solen inte sken.
 
 
vi kom såhär nära till att bada!!! för framtida referens: till vänster, Erin, till höger, Gwyn. två av mina fyra flatmates alltså.
 
 
också för framtida referens: till höger, en skymt av solen. som för övrigt fortfarande syns till mycket oftare än vad alla som berättar om skottland försöker få det att framstå som.
 
 
en glad gatumusikant, ett äldre par och en hund. såg nog mest hundar denna lördagen på stranden än jag gjort någon annanstans sen jag kom hit, och det smärtade till i mammahjärtat. saknar min hund massvis. 
 
 
förutom insikten att buss 26 tydligen är full en blåsig lördagseftermiddag hade vi vid dethär laget också insett att det var en dålig idé att inte ta med matsäck så vi letade upp en "chippy" på hjul. en kiosk som säljer fish and chips med andra ord. 
 
 
sen hängde också vi på betongmuren och åt våra degiga pommes (de gör bara degiga pommes här!!! enda stället jag hittat som serverar rimliga, tunna, krispiga pommes är donken vilket är lite upsetting men jag får väl vänja mig) och snackade om hjärtefrågor, typ folk som packar ihop sitt skräp i påsar men istället för att slänga påsen i papperskorgen som för en gångs skull finns inom synhåll lämnar den på stranden?
 
 
sen pratade vi skit om andra studentboenden också pga det hör till, pekade ut hus vi inte skulle ha något emot att bo i, och stannade till för att spela bort våra två pence-mynt i en spelhall. 
 
 
när vi väl bytt ut våra vinstkuponger mot en godisbit var hade det börjat skymma och såg ut såhär ute. vi var lagom trötta och mycket nöjda och gav oss således på jakt efter rätt utgång från strandpromenaden.
 
 
på väg tillbaks mot bussen stötte vi på en låda med halvledsna växter utanför ett hus och skylten "take what you want", och som de fattiga studenter vi är plockade vi på oss allt som såg ut som att det fortfarande hade livspotential. katten ville tyvärr inte följa med oss hem, trots att vi erbjöd den att bli vår flat cat. 
 
 
på tjugosexan hem fick vi sittplatser, kom överens om att skjuta upp vårt planerade lidl-besök till dagen därpå och sov nästan förbi vår hållplats. och det var den lördagen det!! en av de finare här hittills. 

kommentera (3 kommentarer)