post vecka åtta

Vardagligheter

 
 
 
 
 
 
hej! sen sist har jag överlevt en helvetesvecka, blivit tre pennor fattigare och en massa muskelvävnad i högerhanden rikare (läs: jag har haft mock exams och skrivit 12 prov på fem dagar). idag fick jag dessutom ett conditional offer från edinburgh university som ett brev på posten (nåja digitalt) och solen sken från en blå himmel hela eftermiddagen så jag firade livET med glass och långpromenad och var gladare än på länge. 
 
nu ska jag göra såntdär vardagligt kul som prata med mamma och måla naglarna och titta på tv-serie och kanske till och med läsa lite (icke-skol)bok. 
 
här är ett par bilder, inklusive kul hipstercouple, från norrköping sen i helgen + lite blommor hemifrån + min nya palmväxt (ja, du tänkte rätt, den andra dog. en stillsam död. lovar.)
 
 
 
 
 
 
 

kommentera (2 kommentarer)

ett lov i lovet

Resor

 
hej vänner!! igår tog jag lov i (plugg)lovet och följde med min min familj till östkusten. vi låtsas att det är vår på riktigt och äter jordgubbar med grädde, går på museum, andas in skärgårdsluft och lapar sol på altanen. 
 
har funnit tjusningen i att liveuppdatera på instagram stories så om ni vill följa mina äventyr i någorlunda realtid är det bara att kika in där: jdfoto heter jag, smidigt va?
 
 
 

kommentera (0 kommentarer)

varför blir plus och minus minus

Landskap & Miljö, Skrivet;

 

idag är en typisk såndär dag. då jag inte vill skriva definitionen på en enda ekonomiterm men tusen sidor i min dagbok, inte räkna en enda ekvation utan hellre sortera tankar i diktform, torka damm från bladen på mina växter, dricka halvliter efter halvliter med te. mer än så får inte plats i min största tekopp.  

igår sken solen och jag satt på trappan i bara t-shirt och pluggade. åkte på utflykt med mamma, klättrade upp och ner för branta gröna metallstegar och såg världen från götalands högsta punkt. höll solen i handen en kort sekund och lät den falla bakom horisonten. log log log. kollade på serieavsnitt jag redan sett med lillebror och åt choklad som mormor skickat på posten.  

det är torsdag idag och jag vill att det ska vara allt annat än det. fäster bild efter bild på kvinnor med solglasögon på min bästa pinterestboard. i hopp om att vara dem? jag vet inte. en och annan träffsäker mening får också plats. går på promenad men ute är allt en enda stor grå pöl och tjugo minuter senare är hunden alldeles svart om magen. ler lite mot tulpanerna som står i mitt rum. tänk om man skulle skriva en novell? slänger bort tanken svarar på ett textmeddelande stirrar på mattetal utan att lösa dem skurar golvet fast jag tror jag gjorde det igår. inser att jag inte umgåtts med träffat någon utanför min familj sedan i söndags. det är okej, jag är bara lite trött på mig själv. behöver någon som distraherar mig. något?  

 

kommentera (1 kommentarer)