me n' the revived tastebuds

Vardagligheter

 
godmorgon vänner. idag är det en stor dag för idag är det cirka fjärde dagen i rad jag äter jordgubbar med mjölk till frukost men första dagen jag känner smaken. brukade skratta så åt de som blev sjuka/förkylda på sommaren (pga haha, hur lyckas man ens) men jag antar att karma got her way. har mått skit i snart en vecka. förväntar mig krya på dig-kort från er på posten. 
 
annars då? försöker ta mig ut ur huset så mycket jag kan. när jag inte lyckas läser jag bok. jag gav upp på dick  (kanske tillfälligt, kanske för alltid) för den var så oumbärligt tråkig, och är nu istället inne på de sista sidorna av me and earl and the dying girl. jag har hört filmen hypeas lite, men boken är ärligt talat sådär. läser den också med johanna som en bokklubb-thingy och vi är eniga i att denna är helt okej men inte mycket mer. lite för mycket self-pity (något jag själv utövar ytterst väl men har svårt att smälta hos andra, speciellt i bokform och på varannan sida)  och för platt handling. karaktärerna är intressanta, men det verkar som att det inte blir något mer av det än ett lågmält higschooldrama. funderar på att ge den till min lillebror, är nog mer rätt vad gäller målgrupp. 
 
planer för dagen i listform: 
 

⋑ bli frisk 

⋑ läsa ut nämnda bok

⋑ plantera om en ny växt

⋑ träffa bästa carro (!!!)

⋑ ta hostmedicin som jag mår illa av gånger tre

 

kommentera (0 kommentarer)

these past days

Vardagligheter | Taggar: studenten

åh bloggen! som jag försummat dig de senaste veckorna. de har varit fyllda av så mycket händelser och så mycket  k u l  att jag helt enkelt inte haft en ledig sekund att ägna åt att sätta mig vid datorn och berätta om det för er. så vi tar vid där vi slutade helt enkelt - efter barcelona och balen - och kör en snabb recap på vad som hänt!
 
 
för några veckor sedan blommade (och regnade:)))) det för fullt ute och hunden och lillebrorsan min hängde i min säng. 
 
 
 
 
en kväll det var lärarmiddag, vilket (ganska simpelt) innebar att vår klass bjöd lärarna på middag och åh, det var så jäkla roligt! vi lekte lekar, det hölls tal och sjöngs låtar och jag både grät och skrattade så ögonen tårades. 
 
 
 
 
en annan dag ville jag och mormor på utflykt och vips så hamnade vi i eksjö! fin liten stad att stanna till i om man är ute på en längre resa.
 
 
 
 
jag, kristina, fanny och agnes hann ha golvpicknick i läggan som varit vår bästa tillgång de senaste tre åren (och nu har blivit såld </3). högst rekommendabel (obs kul ord) aktivitet när vädret aldrig vill ta sig i kragen och man vill hitta på något ihop.
 
 
 
 
en onsdag mitt i studentveckan vandrade vi en sista gång i flock från torpa till bongo bar. det kändes högtidligt så jag insisterade på halvt oförberedda selfies och på att stanna mitt i gatan och föreviga solskenet. 
 
 
 
 
och innan jag visste ordet av var det studentdagen!!! började den klockan sju genom att råka riva sönder min studentoutfit men lyckades rädda situationen och då var champagnefrukost och bussväntande näst på tur. 
 
 
 
 
det är så himla konstigt att se tillbaka på en dag man sett fram till så länge. men lärarbandet sjöng i matsalen och vi dansade och grät och lyfte på mössorna om vart annat. sen delades det ut stipendier och så sprang vi ut och kramades och grattades och jag vet inte om jag någonsin lett så brett så länge. och flakåket!!! inte att underskatta. 
 
 
 
 
samma dag som studenten var det studentfest och det kan man ju inte heller missa. så fint att se hela nattklubben myllra av vita mössor, men samtidigt lite vemodigt för tänk att kanske, kanske är det sista gången jag ser några av de som varit mina klasskamrater i tre långa år? när jag åkte hem i gryningen låg dimman som ett täcke över ängarna. en sån satans fin dag det blev, dendär sextonde juni. 
 
 
 
 
dagen efter hade jag min studentmottagning! i tidigare nämnda partytält och med de allra flesta jag håller kärt på plats. hade inte kunnat göras bättre.
 
 
 
 
kolla vad många som ville gratulera mig!!! obs att detta inte ens är alla som kom. det åts och pratades och dansades tills benen var trötta och gräsmattan alldeles alldeles söndertrampad. när klockan slog midnatt var det helt plötsligt den artonde, tillika min födelsedag och jag fick ännu mer gratulationer och en blomkrans att bära över min studentmössa.
 
där och då tyckte jag det var dags att gråta bort mitt smink. visst att jag vet det, men när jag får det så tydligt bevisat för mig att det finns så många människor omkring mig som bryr sig om mig och har så fina ord att säga om mig kan jag inte låta bli att tvivla på om jag förtjänar det. aja, vad är en student utan tårar. det hör till. 
 
 
 
 
tur att man fick återhämtningsdagar! jag och mina vänner som flugit hit från litauen gick på sightseeing i stan, blev skrämda av kossor och såg på film varje kväll. 
 
 
 
 
i torsdags fördelades vi på två bilar och åkte upp till bohuslän, närmare bestämt tjörn. ett av mina favoritställen på denna jord. skulle kunna vandra på klipporna varje dag i månader utan att tröttna.
 
 
 
 
för två dagar sedan var det midsommar och vi gjorde kransar av de få blommor man kan hitta ute på skärgården, blev alldeles blöta i regnet, letade efter midsommarstången i säkert en timme (men fann den till slut och kunde dansa till små grodorna med tjörnbona, så det blev frid och fröjd i traditionshjärtat) och åt typisk midsommarmat inklusive allt.
 
dagen efter lyckades jag bli sjuk och igår bilade vi hem - och det var den senare halvan av juni det! 

kommentera (0 kommentarer)