en torsdag som gick mig förbi

Vardagligheter

 
imorse hann jag tänka en tanke på att göra ett sådantdär ett foto i timmen-inlägg av dagen men denna idé grusades lika hastigt som den uppkom och istället är här min dag i tre bilder. 
 
bild 1. jag gick ut med hunden duschade bäddade sängen och gjorde sen varma ostmackor till brunch. hade extra lång sovmorgon pga inställd första lektion och spillde ketchup över halva diskbänken för att ja, så går visst ibland när man är trött. sen åt jag mina mackor med massor av ruccola och a side of biology higher level. lite spännande ändå, att tugga i sig mat och samtidigt läsa om hur den tas om hand i kroppen. kan nu allt om gastric pits och pepsinogens och stomach ulcers och såntdär. try me (idag för imorgon kommer det vara glömt igen)
 
bild 2. i väntan på bussen. topp 3 grejer med sovmorgnar är att bussen i stort sett är tom därav glädjen! plus att det var skönt att åka till skolan när det var ljust för en gångs skull. håller tummarna för att våren överraskar oss med att vara tidig iår. har hört fågelkvitter och tyckte vägen var ovanligt grustom idag men det kanske bara är önsketänkande. 
 
bild 3. fyra lektioner senare var klockan fem och jönköping i full rörelse. jag styrde, med en svettig medtagen ostmacka i hand, kosan mot stadsbibblan för att möta upp johanna och sedan mot frälsningsarmens lokaler. vi är läxhjälpare där varannan torsdag och det är mysigt, lagom utmanande och givande. inser saker om både mig själv och andra varje gång plus lär mig saker genom att hjälpa andra med läxorna? idag lärde jag mig till exempel om luigi galvani som kom på galvanismen genom att upptäcka muskelkontraktioner i grodben när de vidrörde metall och att en snubbe som hette volta uppfann det första batteriet. högst användbar kunskap (min resa mot heta stolen i postkodmiljonären fortsätter i nästa blogginlägg).
 
nu sitter jag och äter microvärmd pizza och nästan ryser av välbehag när jag tänker på att jag är ledig imorgon. bra torsdag hörrni! eller?

kommentera (3 kommentarer)

om bloggen (och livet) 2017

Övrigt

 
hej bloggvänner! 
 
2017 fick firas in utan att 2016 fick någon sammanfattning, årsresumé eller liknande här på bloggen, vilket ju är lite synd. hursomhelst är vi ju så gott som en månad in på 2017 och idag ägnade jag en stund åt att fundera på vad jag vill göra och vart jag vill nå med denna lilla blogg i år!
 
jag vill fota mer! 2016 fotade jag nog mindre än något år sen foto fångade mitt intresse. jag vill fota mer människor och liv framförallt. mer gatufoto. 
 
jag vill spara mer av mig här, det vill säga vara mer såkallat personlig, för tänker att det 1. kanske är kul för er? och 2. är kul för mig pga personlig utveckling är en grej jag förespråkar. bifogar kass bild på mig själv i detta syfte...
 
jag vill låta er hänga med mer i svängarna! tror, hoppas, misstänker att 2017 kommer bli ett förändringarnas år för min del. i år ska jag nämligen ta studenten från IB och sedan, förhoppningsvis, påbörja en ny etapp i mitt liv någonstans utanför stan där jag växt upp. (för de oinvigda kan jag avslöja att jag sökt fem unis i skottland och väntar på svar, hehe. planerar att söka i sverige också tho)
 
med det sagt kommer jag med största sannolikhet hålla mig relativt lågmäld här på bloggen fram till typ femtonde maj då jag skriver mitt sista exam. tills dess ska jag liksom... plugga. och det är nog inte sådär jätteunderhållande för er att läsa om. 
 
jag vill skriva mer! ja. häromdan pratade jag med en vän om att vi efter ett par tre uppsatstäta terminer tänker all text i uppsatsformat, vilket inte känns så kul. därför vill jag helt enkelt sätta mer ord på papper liksom datorskärm, ord som inte ska fylla något syfte annat än det jag själv vill och ord som inte ska platsa i någon sorts ram. 
 
jag vill uppleva mer. hej klysch-klyscha men jag vill göra saker jag inte gjort, lära känna människor jag inte hade en tanke på att lära känna, äta mat jag inte kunde tänka mig fanns, se platser jag knappt hört talas om och lära mig saker som jag trodde var out of my reach. och jag vill föreviga allt detdär här så att jag minns och kan se tillbaka på det. 
 
 
se där, tror det är en hyfsat hållbar bild av 2017 jag målat upp. vad tror ni? (+vad vill ni cirka två som läser ha mer av här på bloggen??)
 

kommentera (4 kommentarer)