tillbaks

Vardagligheter

tbx-1
 
Nu är jag tillbaks!!! I Sverige på jobbet i (sommar)vardagslivet. Idag spenderade jag 30min storgråtandes på en bänk vid ankdammen i Nässjö och promenerade sen raka vägen till jobbet där jag log mot kunderna hela dagen. Nu mår jag bättre. Det var komma hem-ångesten och jag visste ju att den skulle komma, kanske bara inte med sånt dunder och brak. 
 
 
tbx-2
 
 
Imorgon (om "tio minuter en kvart") börjar augusti och mina planer är som följer: jobba, jobba, jobba, umgås med vänner och familj, jobba, äta upp alla bär i vår trädgård, jobba, jobba, gå till frisören, jobba, jobba, åka till Edinburgh. Jag känner mig utvilad efter semestern och tiden går ju snabbt när man jobbar. Det är bra, för jag saknar studentlivet och mina Edi-vänner. Samtidigt känner jag att det är helt okej om timvisaren ibland rör sig sakta, Sverige klär ju i sommar och jag vill passa på att äta mig mätt på min mammas mat och kolla på alla serieavsnitt av Brooklyn 99 med min lillebror. 
 
 
tbx-4
 
Men frukta inte!!! Mitt emellan allt njut jag planerat i augusti har jag faktiskt tänkt blogga också. Här är några inlägg som finns i mitt huvud men inte har kommit längre än så än p.g.a. tids- och orkbrist: ett inlägg om kul ställen i Vilnius (ping Johanna), ett inlägg jag tänker döpa till "ögonblick" och ett inlägg med Edi-throwbacks som för att spä på mitt längt. 
 
 
 
tbx-5
 
 
 
tbx-3
 
Vill ni att jag ska blogga om något kan ni ju hojta till?? Tänk er att kommentarsfältet är ett fritt land. Annars är ni välkomna att ringa mig från denna snäcktelefon. Puss!!!
 
 
 

kommentera (2 kommentarer)

ett dagsäventyr

Resor

sjön-0
 
Häromdagen började min dag tidigt av att mamma bankade på ytterdörren av plåt. "Kolla soluppgången!!!" sa hon när jag yrvaket öppnade dörren inlindad i mitt lakan och undrade vad sjutton som hänt. Så då gjorde jag det. 
 
 
sjön-8
 
Vi tog en promenad längst med stranden, bort mot centrum i den lilla by vi bott senaste veckan. Passerade några morgonpigga pensionärer och ett styck attraktiv morgonbadare i lockigt hår. 
 
 
sjön-05
 
Hittade en klippa som jag erövrade för att kunna låtsas att jag var uppe bland molnen!!! Och sedan inte kunde komma ned från, men det är ju en annan femma. När jag efter mycket om och men och tre alternativa vägar lyckats hoppade vi i havet och dränkte håret i saltvatten innan frukost.
 
 
sjön-7
 
 Utflyktsmålet för dagen var sjön Limni Fragmatos Gadoura, som tydligen är hela öns sötvattenkälla. 
 
 
sjön-9
 
Så galet blått vatten!!! Och lite moln dagen till ära, se där. 
 
 
sjön-11
 
 På utkiksplatsen där vi stannade till fanns ett ensamt träd och massvis med udda skräp på marken. 
 
 
sjön-10
 
Typ ett tangentbord. Undrar om inte det inte har varit någon sorts soptipp där tidigare. Verkar som att hela sop-situationen är rätt svår att lösa på en så pass liten ö. 
 
 
sjön -3
 
Utöver det var stället fullt av trollsländor! Sjukt läskiga men också väldigt fina.  Lite som livet ni vet :-)
 
 
sjön-12
 
 
sjön -5
sjön -6
 
 Sen åkte vi vidare genom olivträdsplantage och torra kullar till ett kloster. 
 
 
sjön-13
 
Blev tilldelade kjolar att täcka våra knän med och vandrade runt där ett litet tag. Jag är inte mycket för religiösa platser (speciellt sådana med klädkod) men stället hade ett fint limeträd iallafall! 
 
 
sjön -4 sjön-14
 
 
Efter det svängde vi hemåt och mot stranden, med ett stopp i en liten by bland bergen för lunch och det var ungefär det som hände den dagen. Ikväll åker vi hem (eller ja, till Litauen), och om ett par dagar börjar jag jobba igen, så förvänta er att jag kommer leva på minnena från dessa semesterdagar ett tag till. 
 
 
PS(sst). Någon annan än jag som haft problem med att ladda upp bilder till bloggen? Det är därför inlägget har dröjt, så irriterande.  

kommentera (1 kommentarer)

favoritlistan

Listor och summeringar

 
Eftersom jag har semester och egentligen typ inte *GÖR* något tänkte jag att vi skulle ta och se på det lilla jag gör i form en sånhär lista som jag (och ni?) tycker så mycket om. 
 
På sistone har jag läst: Zadie Smith's NW! Har fortfarande inte kommit mer än halvvägs fastjag tar upp den varje dag? Jag som hade så storslagna planer på att läsa detta sommarlov verkar helt ha glömt bort hur man gör? Tycker om boken jättemycket men måste ändå läsa om hela sidor ibland för att jag tappar bort mig i mina tankar. Sen beror det väl också på att det är så jobbigt att läsa i solen tycker jag. Finns liksom ingen bekväm position annat än på mage. 
 
Lyssnat på: Sommarprat! Betydligt smidigare än att läsa om man ligger på stranden/vid poolen liksom. Har hittils hunnit med: Markoolios, Mark Levengoods, Kaj Linnas, Claes Månsson och Stefan, Ebbas pappas. Just nu är jag i mitten av Mounas Esmaeilzadehs som Carro tipsade mig om. Gillar det! Lyssnar också på: havsbrus, ljudet från gräshoppor och det lågmälda tjutet från AC:n i mitt sovrum. 
 
 
 
Fotat: Berg och hav och människor! Semesterfoto äro ju min bästa grej. Också en del mat, p.g.a. äter ju så gott här --> 
 
Ätit: Tre portioner vattenmelon om dagen. Mammas pannkakor till frukost. Massor med fetaost och annan ost. Också svingod fisk-carpaccio och tortelloni (kuriosa: tortellini är mindre och har oftast tyngre, mer mättande fyllning än tortelloni, som är större och vanligtvis är fyllda med något lättare och luftigare) på restaurangen vi var på idag. Min magsäck har aldrig varit gladare!!!
 
 
 
Tittat på: Brooklyn 99 med lillebror. Det är vår grej just nu. Minst en gång om dagen utropar någon av oss "niNE niNE" och då går vi och sätter oss och ser ett avsnitt. Är bara på säsong två så har ju en hel del kvar, tack och lov. Det är precis min humor och jag vill aldrig att det ska ta slut. Bortsett från det: ut genom bilrutan mest och hela tiden. Älskar bilresor. Mvh en som inte har körkort. 
 
Längtat efter: Mina kompisar, både hemma i Sverige och i Edinburgh. Annars typ ingenting! Har det så satans bra ju. Jo just det! Svenskt kranvatten. Som vanligt. 
 
Skrivit: Förutom det sporadiska bloggandet har jag nog lagt flest ord på min mejlkonversation med Apples kundtjänst:))) Bad dem om hjälp i ett superenkelt ärende som egentligen var klart redan så fort de hade svarat första gången, så jag mejlade dem ett "tack" tillbaka (man är väl artig). Någon dag senare skrev Shashank, personen jag hade kontakt med där igen och skrev något i stil med "det var så lite så" och "hör av dig om det är något mer vi kan hjälpa dig med". Nice, då var det klart, tänkte jag, och svarade inte mer. Idag mejlar han IGEN och bara "I hope you're having a good day. It's been a while since I heard from you, I just wanted to follow up..."? Förlåt Shashank, du är jättetrevlig men jag känner att vi inte kommer någon vart här? Förstår att detta säkert är enligt protocol och vill inte verka bitter men är också lite rädd att jag snart kommer behöva säga till på skarpen. Eller så är kanske anledningen till denna extremt tillmötesgående kundservice det faktum att jag döpt mig själv till DETTA (länk)??:)?
 
 
Förresten hörrni!!! Om ni nyss hittat hit via blogg.se's framsida (jag har ju fått äran å vara veckans blogg denna vecka!) så vill påminna er om att ni kan följa mig på bloglovin' så ser ni direkt när jag uppdaterat (länk)!
 
 
 

kommentera (7 kommentarer)