ett påskliljehav

Natur

 
innan mina exams var över åkte jag och familjen min på lördagsutflykt sydväst från jönköping för att kolla på (och nästan bada i) ett påskliljehav. eftersom blommor och hav är två av de bästa grejorna jag vet var detta helt galet fint. 
 
så, utflyktstips: fagerås påskliljor. ligger någon timme utanför göteborg, ungefär lika långt från jönköping (obs skriv in koordinater i gpsen, kan va svårt att hitta annars). att åka dit iår är nog lite sent för nu har allting blommat över, men vanligtvis finns en blomningsprognos på deras hemsida som man kan kolla in. oftast blommar de flesta påskliljorna (de har supermånga olika sorter!) i slutet av april - början av maj. spara å kika förbi där nästa år vetja! 
 
 
 
 
 
 
 
 

kommentera (2 kommentarer)

snabbspolning: tisdag

Vardagligheter

 
ännu en solig tisdag har gått till världshistorien och jag tycker den är värd en liten sammanfattning, så let's go. den började med att jag åt frukost i timmar och sköt upp allt annat jag skulle göra till timmen innan tåget gick - standard med andra ord. sen tog jag mig ändå till tåget i tid bara för att missa det för att konduktören (som såg mig, är stensäker (bra ord) på detta) bestämde sig för att stänga dörrarna framför näsan på mig. ovanpå det lyckades jag tappa bort Viktig Papperslapp någonstans mellan hemma och tågstationen = 30 frustrerade minuter i väntan på nästa tåg.
 
när jag kom fram visade det sig att den Viktiga Papperslappen var Oviktig och så fick jag träffa ett par vänner jag håller mycket kärt och käka glass och så vände dagen!
 
 
jönköping var exemplariskt sommarfint
 
 
och vi tog ett varv runt munksjön, under vilket vi minst tre gånger nämnde hur underskattad denna aktivitet är. att göra mer av i sommar: promenera och prata.
 
 
andra samtalsämnen: snubbar är skräp, framtiden, "hehe bakom dethär garaget i ettan...",  vänner,  "vad heter denna fågel??", barcelona. har jag sagt det förresten? jag ska till barcelona i helgen, på *studentresa*. ska bli så kul, har längtat i månader. har ni några bra barcelonatips?
 
 
sen åkte jag buss hem, gjorde ett snabbesök hos veterinären med hunden min, åt pasta till middag (och två matskedar riven parmesanost till efterätt pga ost är bäst) och tog ytterligare en promenad vid en sjö. en annan denna gång.
 
 
och det var den tisdagen! hittade detta lilla meddelande på min gata imorse: så kort och koncist, så rakt på sak. vi hörs på torsdag hörrni!

kommentera (2 kommentarer)

en dag hemma

Vardagligheter

 
idag har jag haft en riktig vakna-klockan-elva-och-äta-frukost-till-ett-dag. har skurat golv, hängt tvätt och gjort  tankekartor på det som snurrar i min hjärna i mitt anteckningsblock. har också läst ett antal sidor i boken ovan: den har jag och johanna bestämt oss för att läsa ihop. än så länge tycker jag den är ganska långtråkig, men den har ju fått så mycket beröm så jag tänker att jag kanske bara inte kommit till den bra delen än? det visar väl sig så småningom.  här är förresten ett utdrag ur dagens smskonversation om denna bok (obs varning för högst primitiv humor).
 
 
annars har jag beundrat mammas gurkplanta som börjat forma små supersöta gurkor, njutit av typiskt bra trädutsikt i solen på altanen och ätit glass. 
 
 
och gosat med denna! går sönder litegrann inombords varje gång jag inser att en flytt hemifrån är lika med en flytt ifrån de lenaste öronen och mest nyfikna lilla nosen i världen.  

kommentera (1 kommentarer)