midsommar i tuna

Vardagligheter

 
Vill visa er lite bilder från midsommar! Firade min på ett litet ställe på landets östra sida som hette Tuna, i ett hus där internetuppkoppling inte var en grej men kossor utanför dörren och kvällssol definitivt var det. 
 
 
 
Drack kul drinkar ur små flaskor, kröp under elstängsel, tömde en hel äng på blommor och kom en hel timme försent till den lokala hembygdsgårdens midsommarfirande. 
 
 
 
Matade myggor vid sjökanten, tappade en sko i sjön och fiskade upp den igen. 
 
 
Gick runt och andades sommarluft fast iklädd höstjacka och tre lager tröjor. 
 
 
 
Släppte iväg sånnahära över sjön tillsammans med en önskning som jag inte berättat för någon. 
 
 
 
Åt massor med midsommarmat som en bör, gjorde årets första jordgubbstårta och blev bästis med kossorna. 
 
 
 
Det var fint. 
 
 
 
Hur var din midsommar?
 
 
 

kommentera (2 kommentarer)

med carro

Vardagligheter

 
 
Idag var jag och tiden sams för jag och Carro hade ledigt samtidigt. Hon erbjöd sig att komma hit och självklart fick hon det!!! Vi satt på soffan en stund och pratade ikapp om saker som hänt på våra jobb innan vi gick ut och upp för backen till min skog. 
 
 
 
Carro är en såndär typisk person som vill umgås med ju mer man umgås med. Fattar ni?? Träffar jag henne en gång i månaden vill jag träffa henne oftare, träffar jag henne varannan vecka vill jag träffa henne varje och träffar jag henne varje vecka vill jag träffa henne varenda dag. 
 
 
 
Här satt vi, sedan vi skrämt bort tre män och deras hund, och åt medhavda chips och kakor och diskuterade ämnen som
 
att vi känt varandra i 7 (SJU!) år. 
att man kan röra sig på skalan introvert-extrovert. 
allt som är svårt med uni-livet.
att när vi blir gamla så ska vi ha en båt ihop.
drogpolitik. 
att bo i en stuga isolerad från alla andra. 
vänner och gruppdynamik.
att vissa sorts låtar aldrig kommer skrivas igen.
 
 

kommentera (1 kommentarer)

sillcheesecake

Ätbart

 
Hej på er vänner! Hoppas ert midsommarfirande var fint. Skulle egentligen delat detta recept strax innan midsommar men efter som jag 1. är en medelmåttig bloggare och 2. typ inte hann?? så får ni det nu. Tänker att antingen kan ni göra det av sillen och kavringen som blev över, eller bara om ni får sug efter midsommarmat igen?
 
Förstår för övrigt om ni är lite skeptiskta till dethär receptet till att börja med, men jag, som verkar vara en av de få i min bekantskapskrets som faktiskt tycker om sill, tyckte den var jättegod. Kanske tycker ni det också!
 
 
 
 
Okej receptet!!! 
 
Ingredienser:
 
Till botten:
200g kavring
75g smält smör
 
Till huvuddelen: 
300g matjesill
3dl kesella
2dl creme fraiche 
Ett par matskedar citronsaft
3 gelatinblad
1 rödlök
Lite dill 
Lite gräslök
 
Förslag till goda grejor att dekorera med: 
Västerbottensost att göra ostchips av i ugnen! 
Rädisor
Stenbitsrom 
Gräslök
Rödlök
 
Instruktioner: 
 
1. Mixa sönder kavringen med en matberedare (eller för hand) och blanda den med det smälta smöret. Tryck sedan ut den som botten i en såndära form med löstagbara kanter. Ni vet vad jag menar. Ställ in hela grejen i kylskåpet sålänge. 
 
2. Värm upp gelatinbladen i en kastrull så de löses upp i citronsaften. Låt det svalna lite. 
 
3. Hacka sillen, rödlöken, dillen och gräslöken (fint det rimmar) och blanda med creme fraiche och kesella. Ha i så mycket salt och peppar som du tycker om. 
 
4. Blanda ner citronsaften med gelatinbladen i resten av huvudingredienserna. Häll sedan ner allt i formen, ovanpå din kavringsbotten, plasta in och försök att få plats med den i kylskåpet. Två timmar minst men gärna fler är tumregeln. Sen är det bara att dekorera och äta!
 
 
 

kommentera (3 kommentarer)