julen 2017

Vardagligheter

 
Hej hörrni! Sedan jag kom hem till Sverige har dagarna rusat förbi och jag har knappt haft en ledig sekund att titta in här. Jag har bakat lussekatter, klätt granen, firat jul och födelsedagsfest. Nu befinner jag mig på Lanzarote och äter frukost ute på terassen, vandrar över lavasten och lyssnar på havsbrus. Och hänger lite med familjen såklart. Här kommer en recap på min jul i bildform: julmiddag! paketöppning! juldagsutflykt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan man säga God Jul i efterskott? GOD JUL isf kompisar!!! Är ständigt up to date med mina instastories ifall ni saknar live-uppdatering men lovar att jag återkommer hit med snart med inget mindre än en årssammanfattning.  

kommentera (0 kommentarer)

julfavoriterna

Listor och summeringar

 
Jag har firat mer JUL denna decembermånad än jag gjort någonsin tidigare i livet tror jag. Jag har gått på Christmas Dinner med EUWIB och firat Flatmas, jag har snittat tre julfilmer per vecka, julpyntat hela lägenheten och lyssnat på julmusik i princip dygnet runt. Ibland när jag tänker på det känns det som att julen redan har varit? 
 
Det har den ju - som tur är - inte, så jag tänkte lista några av mina julfavoriter. 
 
 
Jullåtar
 • 8 Days of Christmas
 • Baby, It’s Cold Outside
 • Carol of the Bells
 
Julmat
 
Mamma skrev till mig häromdagen och frågade om jag ville ha ett litauiskt eller svenskt julbord, eller en blanding av båda. B-Å-D-A svarade jag i caps lock. Ett sånt jäkla privilegium att få bestämma mat när man inte ens bor hemma? (Psst mamma här är lite hints på vad jag mest av allt önskar mig på julbordet:) 
 • “Inbäddad sill”. Tror detta är ett litauisk påhitt p.g.a. har ej stött på det på något annat julbord men det är helt enkelt vanlig sill, riven rödbeta, ägg, lök, majonäs och ost. Brukade inte alls tycka om detta men för några år sen genomgick jag tydligen en radikal personlighetsförändring för nu är detta det jag ser fram emot mest på julbordet. 
 • Julskinka. Ge mig lite hederlig välgriljerad julskinka och en bit gott bröd så är jag mer än nöjd. 
 • Lussekatter. Gillar inte pepparkakor i närheten lika mycket som jag gillar lussekatter. Hembakade med vit choklad istället för russin slår allt, men det tror jag att jag nämnt här på bloggen en och annan gång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är min nya växt förresten! Den följde med mig hem från IKEA sist jag var där och handlade lussekatter och glögg. 
 

Julklappar

 • Detdär du aldrig skulle ha köpt själv p.g.a. sånt som inte känns “värt” att lägga pengar på. Typ: en ögonfransböjare, en bra handkräm, gosiga tofflor (längtar till jag kommer hem till mina som jag fick av pappa förra julen och glömde hemma!).
 • Något du gjort själv. Nu var det ju förvisso inte en julklapp men ett år önskade jag mig några podcastavsnitt/ljudfiler av Johanna i födelsedagspresent. Fick dem på ett litet USB och har de numera sparade i både dator och mobil så jag kan lyssna på hennes (förinspelade) klokheter när hon inte svarar i telefon. Topp tre bästa presenter jag någonsin fått.
 • Böcker. För ibland behöver någon annan få välja vad man ska läsa.

 

Julfilmer

 • Ensam Hemma (!!!). Ettan och tvåån är allra bäst, även om jag minns att jag tyckte fyran var roligast när jag var yngre.
 • Unaccompanied minors såg vi förra året med familjen och jag minns att jag tyckte den var rätt kul?
 • The Holiday, självfallet.
 
 
 

Julaktiviteter

 • Skogspromenad. Helst i en alldeles snötäckt skog och med en hund och tre familjemedlemmar vid min sida. Kommer förmodligen inte hända i jul men man kan ju hoppas. 
 • Pulkaåkning! Finns en backe dit vi brukar åka som har en pulkalift så man slipper det jobbiga i att gå upp för backen när man åkt ned för den. Minns tyvärr inte namnet men vi har åkt dit några gånger och det är lika kul varje gång. Picknickkorg med varm choklad är såklart inte att glömma!
 • Julpyntande. Har gjort massor av detta i år redan och mina föräldrar har dessutom lovat att vänta med att klä granen tills jag kommer så jag thrivear så att säga.
 
Vad har ni för julfavvisar? Hur jultagg är ni iår? 

kommentera (4 kommentarer)

ett dygn i g-town

Resor

 
I lördags klockan tolv tog jag bussen till min kompis Lianne's jobb. Inhandlade 79p-äppelpajer (undrar genuint vad det är i dem!!! borde vara omöjligt att produera 6 äppelpajer för 10kr) som färdkost i LIDL-affären bredvid och sen körde vi upp till Glasgow. Eller ja, Lianne körde såklart, jag satt mest och var konfunderad över att sitta på vänster sida framsätet. Vi lämnade av väskor och bil hemma hos henne (och jag fick en 10min kelstund med hennes hund) och tog sedan tåget in till city. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller ja, the Winter Gardens till att börja med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stor tumme upp tyckte Lianne som fick lära sig att både gummi, lönnsirap och tequila kommer från växter.
 
 
Gillade denna växt särskilt!
 
 
En gullig gubbe erbjöd sig att ta bild på oss n here we are!!
 
 
Sen gick vi upp i People's Palace och lärde oss om Glasgow. 
 
 
Lianne tyckte jag skulle 'captiona' min nästa Instagrampost "on the bevvy". 
 
 
Solen började gå ner så vi sa hejdå till vårt första stopp och begav (läs: halkade) oss vidare in mot stan. 
 
 
Här är jag i en högst onaturlig pose vid ett monument (eller vad man nu vill kalla det) för The CommonWealth Games (som jag aldrig hört talas om pga hyser en mindre avsky mot sport men Lianne förklarade var "en cheaper version of the Olympic Games").
 
 
Toppmysig promenad från Bridgeton in mot centrum, rekommenderar!
 
 
 
Jag tycker nog Glasgow kändes lite som Edinburgh, bara lite mer... uppblåst? Större liksom, men ändå inte lika oövergripligt som London. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En bild som Lianne verkligen inte förstod varför jag tog. "It's the back of a shopping center???" sa hon. Javisst var det det. 
 
 
Vi gick upp och ner för shoppinggatorna och tog oss upp i The Lighthouse för att se på utsikten. 
 
 
De hade också en poster-utställning som var kul.
 
 
Sen kikade vi på julmarknaden och åt middag på ett mysigt hamburgerhak innan vi tog tåget hem till Lianne och däckade på var sin sida av soffan. 
 
 
Söndagsmorgonen därpå åkte vi på en liten bilutflykt. Åt överblivna äppelpajer och matade svanar. 
 
 
 
 
 
 
 
Sen kramades vi hejdå p.g.a. sista gången vi ses iår och jag gick ner till tåget igen, för att denna gång åka in till Glasgow ensam. 
 
 
Jag ville ju som sagt besöka deras Gallery of Modern Art och det hade inte hunnits med dagen innan. 
 
 
Gillade nog detta skyltfönster med gamla symaskiner utanför mera. 
 
 
Strax efter lunchtid sa jag hejdå till ett regnigt Glasgow och hoppade på bussen hem mot Edinburgh. Sov nästan hela vägen dit, var av någon anledning alldeles utmattad. 
 
 
Slutpå bildbomb. Allt som allt en högst bra helgutflykt. 

kommentera (3 kommentarer)