en vinterbal

Övrigt

 
I onsdags, alltså för lite mer än en vecka sedan, var jag på bal!!! Och inte vilken bal som helst, utan the business society's årliga vinterbal som jag varit med och planerat i typ ett halvår. Tycker det är himla mäktigt att få gå på bal på ett flådigt hotell i vanliga fall men det var ännu mäktigare att stå där och veta att man själv varit med och få det hela att hända. 
 
 
Här är jag med mina bal-planerarkompisar! I vår ska vi planera ytterligare en bal, och jag förväntar mig att ha minst lika kul. 
 
 
Vi hade hyrt in en fotograf som var jätteduktig men valde lite udda filter på bilderna??? Aja cred ska han ha iallafall - här hittar ni hans facebooksida. 
 
 
Och så hade vi ett photobooth såklart!!! För sånt måste man ha på bal. För att dokumentera det faktum att jag har noll aning om hur man håller en elgitarr och Emily har glömt bort var kameran sitter till exempel. 
 
 
Efter en trerätters middag, en stor utlottning i förmån för en välgörenhetsorganisation vi ville stötta, x antal mycket misslyckade ceilidh-dansförsök (herregud jag måste öva!) och tömning av ett par medhavna pluntor begav vi oss nerför gatan till klubben där efterfesten skulle hållas.
 
 
Kolla tjusiga! OCh svettiga ehe. Mycket roligt att gå på klubb när alla är i balkläder förresten. Mindre kul att komma hem med blåsor på exakt alla tår. Förstår mig inte på folk som bär klackskor till vardags. hUR?
 
 
*cue boob tape to enter the stage* 
 
 
Ah just det! Här är Emily in action med sin engångskamera!!! Mycket tacksam för att mina vänner har hoppat på denna trend och dokumenterar vårt intressanta liv analogt - delvis för att jag då har ännu mer spännande content att dela med er. Ska visa er de första framkallade bilderna någon dag snart. 
 

kommentera (1 kommentarer)

romantiska listan

Listor och summeringar

 
Minns ni när jag gjorde denna frågelista om hälsa bara p.g.a. det är raka motsatsen till *min grej*? Då ska jag berätta för er att internet har gjort det igen! Just nu cirkulerar en lista med frågor om rOmAnTiK i bloggvärlden, och den ska jag, såklart, svara på. LEts go lets go lets goooo
 
 
 
 
 
Vad är romantik för dig?
Ha haaaa okej ni vet när man slår upp första sidan i tentahäftet, läsr första frågan och omedelbart vill hoppa av uni? Ja där är vi alltså nu. Gud jag vet verkligen inte? Tror ingen någonsin gjort någonting mot/för mig och jag tänkt "åh vilken romantisk gest"? Obs ej menat cyniskt - kan bara verkligen inte minnas att det hänt. Däremot tror jag mig känna mycket romantik strömma ur naturen? (Hörs det att jag bullshittar?). Tycker till exempel solnedgångar och sommarregn och blommor och doften av skog OSAR romantik - men kanske är det bara något jag internaliserat från vad som framställs som romantiskt i böcker och filmer.  
 
 
 
Mardrömsdejt?
En där jag tvingas göra något jag är obekväm med. Lol hallå självklart tänker ni men alltså nej, jag menar (utöver det ni tror jag menar självfallet) typ sånt som involverar fysisk aktivitet. Eller sånt som involverar att gruppera musik i genrer eller konst i epoker eller liknande och som bara får mig att känna mig oerhört korkad och oinsatt. Eller en dejt där man spelar spel som kräver allmänbildning. Vill absolut INTE behöva känna mig otillräcklig/dum/inkompetent på en dejt så snälla bespara mig detta liksom? Annars såklart dejter med socialt inkompetenta personer. Var på en dejt en gång med en som _endast_ ville prata om hur han var blyg, hade otur med tjejer, inte visste vad han skulle säga i diverse situationer. Tror jag svepte 3 gin&tonics under dejten som varade ungefär en timme och ändå hjälpte inte detta när han försökte tvångskyssa mig när vi sa hejdå. Thank u, next. 
 
Den ultimata dejten?
Är organiserad av den andra parten men innehåller allt jag tycker om! (Sa någon orimligt höga förväntningar? Tror inte det va.) För att förenkla för oss alla är här saker jag tycker om i en dejt: Mat, promenad, natur, solnedgångar, djur, musik och jävligt mycket skratt. Den ultimata dejten är den efter vilken du somnar ovetandes om dina magmuskler värker av träningsvärk av allt skratt eller för att de spjärnar emot trycket av tusen fjärilar inifrån. 
 
 
 
 

Blommor eller choklad? 
Blommor!!! Helst som du plockat själv. Choklad är jag mycket mer benägen att köpa själv, men har ärvt min mammas kärlek för levande blommor. Inte rosor dock, de luktar lite trist. 
 
Hur vill du bli uppvaktad? 
På ett personligt vis. Har växt upp i en familj och en kultur där personliga gester och gåvor slår allt annat och kräver numera också detta från dem omkring mig. Ska du ge mig en komplimang så se till att den är om något jag är, inget jag har. Vill du göra mig glad - vänd på något som du vet jag nämnt att jag tycker är trist. 
 
Romantisk grej som får dig att *cringe*?
Färdigskrivna romantiska kort. PLASTrosenblad. 
 
 
 
 
Bra film att kolla på på dejt?
Ber om ursäkt i förväg för denna något narcissistiska kommentar men om du nu mot förmodan är på dejt med mig, vARFÖR i hela världen vill du då se på något annat än mig? Nä usch, tycker film/biodejter är hemskt ointressanta. Man lär sig exakt NOLL om varandra förutom möjligtvis att den andra saknar respekt mot "inga snacks till filmen börjar"-regeln eller sörplar sin cola alldeles för högt. Här har jag länkat enda filmen som den som föreslår en filmdejt ska få se. 
 
Romantisk grej man kan göra i ett förhållande?
Skriva till varandra! Skriva brev sms lappar vykort mejl. Personligen älskar jag sånt man kan spara och den löjligaste grejen kan komma att betyda massa för mig om den bara finns i text. Och kramas. Minst en gång om dagen. Det är den finaste gesten av trygghet man kan ge någon tycker jag, en kram, och trygghet är viktigt i ett förhållande.
 
 
 
 
Hur gör en om man befinner sig i ett förhållande där man anstränger sig för att bidra med romantik, men ens partner gör väldigt lite?
Hur gör man? Man gör slut. Dumpa din kille!!! Nej okej jag skojar bara. Säg till först, dumpa sen. 
 
Vardagsromantik?
Hörrni ni frågar någon som aldrig upplevt det! Men: laga frukost ihop. Höra av sig ofta. Saker som "jag såg/hörde/läste x och det fick mig att tänka på dig". 
 
Behövs romantik?
Nähä. Tio frågor senare och jag vet fortfarande inte. Jag VILL ju ha romantik. Men behövs det? Kanske. Tror definitivt det gör saker tusen gånger bättre. Det handlar ju om att vara snäll mot varandra ändå. Att bry sig. Och visst behöver man känna sig brydd om. 
 
 
 
 
 
 

kommentera (0 kommentarer)

att tänka på när du flyttar ut(omlands)

Övrigt

 
Från en Hanna i mitt kommentarsfält <3: 
 
Skulle jättegärna höra lite typ om sånt du önskar du hade vetat innan du flyttade hemifrån till ett nytt land och började på uni och typ sånt du tyckte var extra jobbigt? Ska nämligen själv göra ungefär samma sak som du så behöver alla tips jag kan få!! :) tycker förövrigt att din blogg är supermysig!
 
Tack för att du kommenterar och vad kul att du ska göra något liknande, Hanna! Att plugga på uni utomlands är utan tvekan något av det bästa jag gjort (om inte det genomsyrar hela bloggen och mot förmodan har missats??) och jag måste säga att min flytt och livförändring gick förvånansvärt smidigt. Hur som helst finns det saker jag önskar att jag tänkt på lite mer innan jag flyttade - här kommer en liten tipslista. Disclaimer: många saker beror på vart man flyttar p.g.a. olika språk, kultur, samhällsmekanismer osv. så bear in mind att jag bara kan berätta om vad jag själv upplevt, dvs. en flytt från Sverige till Storbritannien. 
 
- Gör dig av med ditt kaffe-beroende haha!!! Kaffe är svindyrt, vilket är något man inser när man flyttar hemifrån och behöver betala för det själv. Ost likaså - och på tal om ost,  ta med dig en osthyvel om du gillar ost! Min älskade Johanna tog med en till mig när hon kom på besök. 
 
- Ta inte med dig ALLA dina kläder. Du behöver kläder hemma, och det är ovärt att släpa med sig samma plagg fram och tillbaka. Plus att du kanske inte behöver dina termobyxor, tre balklänningar och fem jultröjor. Kanske. 
 
- Dethär med pengar. Jag fick researcha i säkert en vecka innan jag började förstå mig på hur utlandsbetalningar, bankers valutaväxlingspåslag och avgifter fungerade. Eftersom jag (liksom alla andra som pluggar utomlands, antar jag) måste överföra mitt CSN från mitt svenska konto till mitt skotska varje månad (och växla dem till pund) vill jag gärna se till att tappa så få kronor som möjligt i processen, och bankerna skiljer sig faktiskt lite vad gäller detta. Värt att kolla upp i förväg alltså! Vad gäller själva flytten: växla och ta med dig kontanter så du klarar dig i 2-3 veckor minst (ifall det strular med att öppna ett bankkonto i landet du flyttat till!) och gå till banken det första du gör. Allt blir så mycket enklare med ett *lokalt* bankkonto och kort, även i vår högst globaliserade värld. 
 
- Också vad gäller pengar - och något som egentligen är en självklarhet oavsett vart du pluggar - ansök om CSN i tid!!! De verkar ta längre tid på sig med utlandsansökningar + du kan behöva studieintyg osv.
 
- Det absolut jobbigaste med att flytta utomlands för mig var det sociala. Det är väl inte så konstigt egentligen - man rycks ut ur hela sitt sociala sammanhang, till och med ifrån sin familj, och hamnar i en stad där man kanske (som jag!) inte känner en kotte. Mitt viktigaste råd är därför: tvinga dig själv att vara supersocial i början, även om du inte är en social person. Jag är personligen rätt introvert av mig och tycker det är rentav svårt att lära känna nya människor bara pang sådär - så om jag kan så kan du också! Tänk på vilka grupper du naturligt associerar dig med (p.g.a. etnicitet, hobby, sport du utövat) och vill associera dig med och lägg tid och energi på att involvera dig i diverse evenemang som de organiserar den första tiden. Jag gick till exempel på en träff med Scandinavian Society, ansökte om att vara med i kommittén för Women in Business och gick på insparksaktiviteter för min kurs. Jag såg till att ge mina flatmates en ärlig chans (och tack gode gud att jag gjorde det) och träffade samtidigt folk jag kände via bloggen (Hej Linnea och Celine!!!) och folk som jag lärt känna genom en stor chatt för alla *freshers* som var aktiv under sommaren. Senare upptäckte jag också Lithuanian Society och deras basketlag som jag nu spelar basket med varje helg. På så vis har jag på ett och ett halvt år byggt upp en bekantskapskrets här som kanske till och med är större än den jag har kvar i min hemstad. Att vara ensam är något av det värsta som finns, så se till att lägga tid på att bygga upp nya relationer för det kommer garanterat kännas värt senare. 
 
- Inred ditt rum! Själv tycker jag det är otroligt viktigt att stället jag bor på känns som hemma och inte som ett hotell- eller lånerum. Ta med saker hemifrån om du får plats med det - små saker som betyder mycket, låt säga dendär ljustaken du haft för evigt eller smyckesskålen som din bästis köpte till dig på en utlandsresa kan få en att känna sig mycket tryggare och mycket mer som hemma. Tillåt dig själv att spendera lite pengar på det också om du kan. Det är trots allt en ny grund du håller på och ska bygga upp, och alla vet ju att grunden är det viktigaste. Såhär såg mitt rum ut första året då jag bodde på studentboende och såhär ser det ut nu
 
 
 
Tror detta är alla tips jag kan komma på just nu, men kommer jag på några fler så lovar jag att göra en del två. Och - jag tycker det är superkul när ni lämnar små frågor i kommentarsfältet, så fortsätt mer än gärna göra det. Puss!!!
 
 

kommentera (2 kommentarer)