Albany, New York

Resor

 
hej igen vänner familj bekanta bloggkompisar och alla andra. nu hoppar jag i tiden men för några dagar sedan var jag i albany och förundrades över the perfect architectural blend och detta måste jag visa er A.S.A.P.
 
 
allright. så de har denna fantastiska byggnad döpt till "the egg". en liten nämnvärd detalj kan vara att det inte är ett helt ägg utan en ägghalva men don't be fooled, det gör det inte hälften så imponerande
 
 
vid sidan står dessa lagom futuristiska supersmala men breda och höga byggnader. tre stycken likadana. symmetrin gjorde mig warm i hjärtat I must tell you.
 
 
sekunden efter denna bild hoppade killen av sin skateboard, tog upp den och sprang ur bild hojtandes "sorry my baad!!!". 
 
 
alltså, såhär: jag älskar symmetri och raka linjer och ordning och reda och perfektion. när det finns gott om detta och det dessutom bryts av av en byggnad som ser ut som underkroppen på ett animerat djur vill jag inte göra något annat än att jubla.
 
 
och fota i 360 grader såklart. 
 
 
ah
 
 
oh
 
 
ah
 
 
åk hit om ni är rika eller har vägarna förbi. 
 
 
 

kommentera (1 kommentarer)

flume gorge, new hampshire

Resor

 
hej hörrni. jag ligger pinsamt mycket efter i min blogguppdatering. känns som att jag bloggade igår och ändå skriker blogg.se att senast jag uppdaterade var för fem dagar sen? lägg av. 
 
 
för fem dagar sen iallafall var vi och kollade på vattenfall i en vattenfallspark (föga förvånande).
 
 
det. var. så. fint! tycker mycket om vattenfall. speciellt hur de låter och hur de stänker när man står vid dem och hur de kan se så himla lena och samtidigt så livsfarliga ut. 
 
 
jagade en fjäril pga sånt gör jag tydligen
 
 
träffade på denna söta också! (och hens sju syskon, det fanns gott om dem). hörde någon identifiera den som "chipmunk" men efter lite lätt kvällsresearch med kaffekoppen i hand kan jag berätta för er att detta är en ground squirrel och inte en alls en chipmunk. ground squirrels har bara ränder på kroppen nämligen, medan chipmunks har ränder på huvudet också.
 
vill också tillägga att användandet av engelska termer i detta otroligt allmänbildande stycke inte beror på jag blivit helt anglifierad utan på att ordet "jordekorre" översätts till "chipmunk" av google translate. förvirrande. hur som helst, varsågod för allmänbildningen. feel free att referera hit nästa gång ni diskuterar jordekorrar. 
 
 
efter att vi lämnat flume gorge åkte vi bil i en jäkla massa timmar till... kanada.
 
 
där det första stoppet lika självklart var en vingård. 
 
 
 
 
 
 
 
 
läser för tillfället daniel kahnemans tänka snabbt och långsamt under bilresorna just nu. den är rätt intressant men tycker han upprepar sig lite väl ofta. kanske bara jag som läser ytligt och missar någon nyansering, jag vet inte. återkommer med en recension senare. innan den läste jag ut ernest hemingway's the old man and the sea. har aldrig varit mer intresserad av fiske än under de drygt hundra sidorna? trodde verkligen inte jag skulle gilla den men det gjorde jag. 
 
 
så småningom åkte vi över bron och in i montréal. 
 
 
där hamnade vi mitt i en stadsfest, åt omåttligt med sushi i chinatown, kollade på kyrkor, hamnar, panoramavyer och såntdär. hann dessutom med att lära mig veckodagarna OCH räkna till tio på franska samt ha ett litet mental meltdown p.g.a. översköljdes av tanken på att jag lämnar mina vänner och min familj i höst.
 
mer om montréal i nästa inlägg, nu dör datorn vilken sekund som helst och att leta efter sladd + adapter bland fyra resväskor och tre påsar vill jag hävda är mission impossible.

kommentera (3 kommentarer)

mount washington

Resor

 
I förrgår lämnade vi vårt lilla rum i Portland och styrde kosan mot Mt. Washington.
 
 
På vägen var det skyltat "BUTTERFLIES BUTTERFLIES" så jag ropade sväng av sväng av sväng aaav från baksätet. Vi svängde av och hamnade i en blomsterbutik där en kort liten man noga förklarade att han föder upp monarkfjärilar som sedan migrerar till Mexico, och sen väntar på att deras avkommor ska komma tillbaka och bo i Maine. 
 
 
Det här är en hona tydligen. Nu vet ni. Lärde mig häromdan förresten, att fjärilar har snabel? Allmänbildning, varsågod.
 
 
Nästa ministopp var ett litet loppis där det finaste som fanns var denna kolugna hund. Vi spatserade runt och han rörde inte en fena. SÖT! Hörde också ägaren nämna att han blev pensionerad -92. Det ni. 
 
 
Sen började resan uPPåt. Vi stannade vid en rastplats där de varnade för björnar och utsikten var som från en turistbroschyr. 
 
 
Och vips, drygt 8 miles superslingrig väg senare var vi bland molnen. Trivs där. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var kallt och blött och blåsigt och jag insåg att jag packat alldeles för få långbyxor men upptäckte också små blommor i bergsspringorna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen sa vi hejdå till 1924m-höjden och bilade ner igen.
 
Idag är vi i Kanada (tvära svängar här förstårni) och nu har jag fått nog av hotellrummet så hejdå vi hörs!!!

kommentera (0 kommentarer)