om en tripp till stenberga

Resor

 
hej vänner! jag har jullov! det är smått fantastiskt och dagen till ära vill jag visa er en lördag för några veckor sedan då jag, kristina och johanna åkte till vetlanda för att hälsa på vår vän linnea och åka ut till hennes sommarstuga. 
 
 
vi bjöds på julfika och utrustades med utekläder (ehrm, ja, vi stadsbor kanske eller kanske inte kom i sneakers och utan varken mössa eller vantar), fick oss en sightseeingtur i vetlanda city och handlade korv och julmust och marshmallows och annat nödvändigt. 
 
 
och en halvtimme senare stod vi här! 
 
 
det täljdes grillpinnar. sådana friluftslivskomponenter passar inte riktigt in i min persona så det lät jag mest andra göra.

 
detsamma gällde hela processen med att tända en brasa. 
 
 
istället passade jag på att sätta julmusten på kylning och duka fram maten. 
 
 
tjoho eld!!!
 
 
det var precis lagom mycket snö ute, sådär så att det täcker träden och marken är vit men man slipper kämpa sig genom drivor, och att få insupa lite dagsljus kändes som en gåva från ovan (haha).
 
 
här är de, mina tre bästa korvgrillare! gillar dem (er) massor. puss
 
 

kommentera (2 kommentarer)

julefrid

Vardagligheter

 

jag ryckte till när jag klev på bussen hem idag. den är annorlunda idag, de vanligtvis rödklädda sätena är blå och en oidentifierbar jullåt spelas i högtalarna. det är mörkt ute, liksom det var i morse när jag satt på bussen in till stan, och månen verkar ovanligt stor. 

jag har varit glad på sistone. en såndär innerlig, lugn glädje som håller i sig ett tag och sedan, när det väl släpper - och det tror jag att det gör, för mig veterligen är livet mer än enda lång lyckoperiod - så känns det ändå rätt bra. för man vet att man kan leva på den glädjen ett tag.

nog har det varit mycket att göra med julkvällar och uppsatser, prov och universitetsansökningar, men det har gått fint ändå. jag har skrattat mycket och lett mycket och gråtit med mycket rimliga intervaller. jag har bakat lussekatter med mamma, hoppat över isfläckar på asfalten, tagit med mig hunden bortom den sista fungerande gatlampan på vägen till sjön. jag har varit glad i mina vänner och hoppfull inför framtiden och jag har drömt en hel del.

igår fick jag för övrigt ett brev på posten. det var handskrivet från en äldre dam som lärt känna en av våra intervjupersoner till projektet via ett språkcafé och nu, eftersom hon inte visste om utställningen då den pågick, ville få ta del av berättelsen om personen hon lärt känna. jag ringde upp damen igår och pratade en stund. idag fick jag ett sms med en bild på kvinnan vi intervjuade och hennes fina familj. det gör mig varm i hjärtat att det finns folk som bryr sig och stolt över att projektet ändå så spridit sig så pass långt. <3

julmusiken har bytts ut mot radioreklam och motorn verkar låta högre än när jag steg på. nu ska jag hoppa av bussen, ta mig uppför backen, plocka åt mig några lussekatter och sätta mig och slipa på uppsats. 

hur är det med er? 

 
 

kommentera (0 kommentarer)

mycket jag

Listor och summeringar

 
hej kamrater! har tänkt på er ofta men skrivit till er sällan (inte alls) på sistone. vad det beror på? tidsbrist. och att jag när jag väl har tid, vill jag slita mig bort från datorn och faktiskt göra grejer. aja, det får väl gå lite i vågor dethär med att blogga. 
 
här är en lista om mig i denna tid som kallas nu, bara för att ni ska få höra hur långt i livet jag kommit sen sist. 
 
jag äter jordnötssmör. snittar en burk/vecka.
jag gör så mycket och samtidigt ingenting alls. är upptagen hela kvällar och kan sedan, när jag ligger i sängen, knappt redogöra för en enda minut. vet inte vad det beror på. tiden flyter ihop.
jag tänker på folk. sådana som jag inte borde tänka på alls och sådana som jag borde tänka på mer.
jag måste skriva klart, korrläsa, skriva om en herrans massa uppsatser. 
jag läser för tillfället kallocain men också kurslitteratur. 
jag undrar vart framtiden tar mig! jovisst är det fint att inte veta men ibland känns det som om jag är redo att släppa allt som varit och allt som är och då vore det skönt med en liten ledtråd om vart man är påväg.
jag sparar tid så jag kan slösa den senare.
jag vill baka lussekatter! mamma frågade mig om jag hade lust att baka igår, men jag sa nej pga jobbade med uppsats. 
jag lyssnar på hur min hund snarknar och en väldig massa klassisk musik pga enda jag kan plugga till.
jag dricker varmt vatten med lime i och tycker det smakar kokos? håll med mig någon
jag kallas george... 
 
 
 
jag ska komma ihåg att vattna mina växter bättre för just nu har jag ett gäng slopande blad i mitt rum.
jag avundas de som kan svälja klumpar i halsen. själv måste jag alltid få utlopp för mina. 
jag ler när jag tänker på förra helgens äventyr.
jag hör av mig snart igen! 
 
 

kommentera (1 kommentarer)