mitt (student)rum round 2

Vem är "jag"?

mitt rum-7-2
 
Hej kompisar! Lovade ju er ett styck room tour och här kommer den: om än något försenad. Blogg.se har strulat massor och så har jag varit oväntat upptagen med att ha kul. Igår var jag till exempel på en kompis lägenhetsinvigningsfest (haaa förlåt långt ord!) där jag träffade på en hel drös superhärliga svenskar och sedan gick vidare till en lubb i Edinburgh som spelade uteslutande svensk musik? Högst oplanerat med grymt kul. 
 
Hur som helst, åter till ämnet!!! Låt oss börja med att kolla på före-bilderna. 
 
 
mitt-rum
 
Jag har det minsta rummet i min lägenhet och får därmed betala lite mindre. Till det hör också att det är ganska mörkt, eftersom fönstret är placerat i ena hörnet, och att det, trots att det är mindre innehåller i princip lika många möbler som de andra rummen. Möbler som jag inte kan göra något med alltså, eftersom lägenheten hyrs ut möblerad. Det ni ser på bilden är alltså ena sidan av rummet. På andra sidan mitt emot fönstret finns dörren ut i hallen och vid sidan av dörren stod dubbelsängen, men jag har möblerat om rätt rejält sen jag flyttade in. 
 
 
mitt rum-1-3
 
Det första jag sa när jag kom hit och fick se rummet var att gardinerna måste antingen tas ned eller bytas ut. Som en person som aldrig någonsin haft gardiner innan (jag älskar att vakna av morgonsolen!) hade jag inga planer på att stå ut med ett park mörkröda, blommiga gardiner. Ni som sett hur mitt rum (mina rum) sett ut innan vet att det inte riktigt är min stil - plus att det gjorde rummet ännu mörkare än det behövde vara. 
 
Detta är alltså de enda före-bilderna jag har, så låt oss nu titta på efter-bilderna, för de tog jag en jäkla massa av en solig morgon denna veckan. 
 
 
mitt rum-6-2 mitt rum-8-2
 
Så, till att börja med: sängen har fått flytta från ena sidan rummet till andra - samma gäller den stora garderoben. Sängstommen, som är i samma trä-färg som garderoben och byrån har jag tänkt över med ett överkast som jag lagt under madrassen. Egentligen var tanken att jag skulle köpa en sängkappa men IKEA här sålde inga sådana, så jag fick lösa det på eget vis. Skrivbordet står numera bakom dörren, trots att det inte är ultimat ljussättning. Dock har jag en bra skrivbordslampa så det funkar helt okej ändå och är definitivt värt för att ha fri tillgång till fönstret. 
 
 
mitt rum-1-2
 
Som ni kanske har misstänkt från mina instagrambilder så är fönstret min absoluta favoritdel av rummet - sen jag bytte gardiner på det är det en grym ljusskälla, speciellt om mornarna. Som fönsterbord och nattduksbord i ett gör sig min lilla femtio-talsbyrå som ingick i rummet väl, och på den har jag placerat min silverkakspade som jag fick av mina föräldrar när jag tog studenten, mitt stackars monstera-skott hemifrån som jag måste plantera A-S-A-P och lite andra småsaker. 
 
 
mitt rum-5-2
 
En liten kruka med mynt p.g.a. absolut nödvändigt i en stad där bussarna inte ger en växel när man köper biljett, nödvändigheter som försvarets hudsalva och nagelolja och snäckor som jag och Erin hittade under vårt första bad i havet i Portobello i våras. 
 
 
mitt-rum-i
 
 
Ovanför sängen hänger min spegel som jag fraktat från mitt sommarjobb (på Mio) + mina bästa polaroidbilder. 
 
 
mitt rum-10
 
Mitt emot finns två bokhyllor, spegeln som följde med rummet och byrån som innehåller i princip alla mina kläder.   Tycker egentligen dessa träfärgade möbler är så himla fula men jag har gjort mitt bästa för att få det att funka. De matchar ju iallafall, det får man vara glad för. 
 
 
mitt-rum-ii
 
Vid spegeln hänger min kalender med info om vilka grönsaker/frukter är i säsong för tillfället och bredvid ett vykort med denna lilla *dikt* som jag tycker så mycket om:

 

Det var bara kärlek trots allt

Men det  v a r  kärlek  

Trots att det bara var kärlek var det allt  

Det var allt som bara kärlek kan vara  

Och kärlek var det,  

trots allt annat som det också var  

och allt det andra det inte var    

Men trots allt så var det bara kärlek  

Det var bara kärlek trots allt

 

Jag hittade den på pinterest för evigheter sedan och har ingen aning om vart den är ifrån, men om någon av er vet så säg till, för jag vill gärna veta. Och just det - jag bor på andra våningen (första om man inte räknar ground floor) och buss nummer 5, en dubbeldeckare, stannat precid utanför och i jämnhöjd mitt fönster. Superkul att kunna vinka hej till pendlare på morgonen, mindre kul när man precis kommit ut ur duschen och spanar in sig själv i spegeln precis framför fönstret. 

 
 
mitt rum-8
 
Klart slut på room tour nummer två! Jag tycker personligen mitt rum är mysigast av alla, men sen kan det hända att jag är lite smått biased också.
 
 
mitt-rum-iii
 
Jag trivs hur som helst toppen - speciellt när jag har kompisar i min säng, mina ljus tända och dörren öppen så jag kan Felicia spela gitarr i rummet intill. Och ärligt talat, jag trodde aldrig jag skulle säga det p.g.a. är en allt för individualistisk och introvert person, men gud vad jag älskar att bo i kollektiv på dethär sättet. 
 
Här är förresten mitt rum på boendet jag bodde på förra året, om ni missat eller inte minns hur det såg ut. Puss!
 

kommentera (3 kommentarer)

vecka två eller 39

 
 

Godmorgon kompisar! 

Eller tja, det är ju i princip lunchtid, men det är också måndag och då vet väl alla att morgonen sträcker sig fram till kvällen. 

Eftersom ni verkar gilla mina livsrapporter tänker jag idag ge er en sådan i veckoformat. Vi börjar med en recap av veckan som gått: I måndags var jag på jobbintervju för ett one-off jobb jag först inte fick men sedan blev erbjuden ändå. Och så hade jag mina första föreläsningar: hittills verkar mina kurser helt okej - de handlar definitivt mer om det jag är intressrad av än förra årets kurser. I tisdags hade jag bara en föreläsning, spenderade fem timmar bänkad i bibblan och ett par timmar på ett rökigt dansgolv. I onsdags var det storm och jag höll på att blåsa bort medan jag gick fram och tillbaka mellan lägenheten och uni. Det är så skönt att bo inom 15 min gångavstånd jämfört med 40min till där jag bodde förra året, ska ni veta. På kvällen var det iallafall Wine & Cheese med EUWIB, ett *society* som jag engagerar mig lite i. Fick med mig ett halvt kilo ost som blev över och det om något måste ha varit veckans bästa, för den har gött mig veckan ut och jag har ännu lite kvar. I torsdags kom jag sent till ett möte p.g.a. fastnade i en av mina kursböcker (?!?) och spenderade kvällen på två olika såkallade socials. Lärde bland annat känna folket i Lithuanian society bättre vilket var kul!!! I fredags minns jag inte vad jag gjorde men jag måste ha pluggat p.g.a. hade mindre att läsa än jag trodde när jag hade småpanik igår söndag kväll? I lördags jobbade jag hela förmiddagen och hamnade oinbjuden på våra grannars flat-party framåt kvällen och i söndags återhämtade jag mig + läste ikapp inför denna veckan. Med andra ord: förra veckan levde jag loppan och det planerar jag att göra denna veckan också. 

Såhär tänker jag mig den: 

Måndag: Idag har jag hela tre föreläsningar och är dessutom fast besluten att ställa vår landlord mot väggen. Vår toalett har inte gått att spola på snart en vecka och hälften av våra samtal i köket har handlat om… toalettvanor. Måste få ett slut på detta. Egentligen borde jag också ta mig till andra sidan stan för att spela basket med ett gäng människor mennnn det känns inte som något som kommer hända. 

Tisdag: Psykologilabb tidigt på morgonen, några timmars bibliotekshäng, en föreläsning, ett möte och eventuellt någon sorts frågesports-event som jag inte riktigt vet vad det är? Sa ja till detta i torsdags och var väl eventuellt möjligtvis kanske inte vid mina sinnens fulla bruk.

Onsdag: Jag ska blogga en room tour!!! Har fotat bilder till detta idag och nu när jag skrivit det så har jag lovat. Sen ska jag också fota ett par porträttbilder, EUWIB ska visa ha filmvisning i en bar och jag har eventuellt någon kompis kompis fest att gå till på kvällen. Inte jättetagg på detta nu men vi får väl se. 

Torsdag: Här ska jag ta sovmorgon bestämmer jag nu! Känns som att det kan vara välbehövligt. Har inte föreläsningar förrän på eftermiddagen och sen ska jag på möte angående en stor jäkla bal jag och några andra planerar. 

Fredag, lördag, söndag: Har ännu ingenting inplanerat på dessa dagar men känner jag mig rätt kommer jag garanterat ha något att göra. Sånt som stått på min att-göra-lista ett tag är ju blandannat: plantera om mina växter! laga storkok så jag kan frysa undan mat till jobbiga dagar! ha catchups med x antal människor som jag är dålig på att höra av mig till! skriva EUWIB’s veckobrev! dammsuga spotify på bra låtar p.g.a. tröttnat på alla jag lyssnar på nu (visst är musikbranschen lite död just nu??? ge mig tips på era favoritlåtar tack!) besöka en konstgalleria jag haft mina ögon på ett tag!

 
 
JAha, nu vet ni alla mina veckoplaner!!! vsg och stalka mig <3
 
 

kommentera (1 kommentarer)

health is wealth

Listor och summeringar

 
Satt och sträckläste hanapee's blogg och kom över denna lista om hälsa. Eftersom detta är ungefär raka MOTSATSEN till vad jag vanligtvis läser om, skriver om, är intresserad av och brinner för så tänkte jag att jag... måste svara på den? Aja ni fattar let's go!
 
 
Hur mår du rent fysiskt, idag? 
Bra! Inga större krämpor. Vaknade inatt av en mardröm om att min väska blev stulen men somnade om och vaknade sedan rätt pigg ändå + inhandlade kaffe igår så har hunnit häva i mig två koppar redan denna morgon! Har lite ont i nacken men tror det beror på att jag igår satt och pluggade böjd som en jäkla räka i sängen i typ fem timmar i sträck. Det går över. 
 
Hur mår du rent psykiskt, idag?
Okej. Dagen har ju knappt börjat (=hittills har jag knappt gjort något) men har bara en föreläsning (som jag ändå ser helt okej mycket fram emot) och ett möte senare i eftermiddag och sen tror jag att jag ska få stå och stampa på något dansgolv ikväll och det känns som en bra utgångspunkt för en tisdag. 
 
 
 
 
Vad är hälsa enligt dig? 
Hmm. Att man orkar saker? Att man orkar gå upp på morgonen, orkar kämpa sig genom trettio sidor text, orkar bära upp tre veckors matinköp uppför trapporna, orkar umgås med kompisar, orkar ringa sina kära. 
 
Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa? 
Äta mer grönsaker och sova mer. Herregud vad sömn är en bristvara som student. Och grönsaker, om jag ska vara ärlig. Så dyrt. Borde också dricka mindre alkohol och kanske engagera mig i en rörelseform som inte är promenera till/från uni men känner mest att jag har kommit undan rätt väl med denna livsstil än så länge så har ingenting som motiverar mig till att "maximera" min hälsa? Varför ska jag maximera allt hela tiden om jag liksom trivs med hur det är? Alldeles lagom och mediokert. 
 
Vilken är din värsta sjukdom/olycka som du varit med om i livet?
Vet ej om jag vill benämna det som sjukdom men perioden då jag åt en grapefrukt till frukost varje dag, skalade min fisk från paneringen i skolan, åt vispad äggvita med sötningsmedel till middag och sprang en halv mil om dagen på löpbandet i mitt rum var den värsta i mitt liv och garanterat det dummaste jag någonsin gjort mot min kropp (& knopp!!!). Annars har jag haft ett nästan orättvist friskt liv? Hoppas det fortsätter så. 
 
Skulle du kunna tänka dig att jobba inom vården? 
...Nix. Tror inte jag har tålamodet och förståelsen som krävs? + Att jag är väldigt ointresserad av kemi och fysik. 
 
 
 
 
Har du någonsin åkt i en ambulans? 
Jomen det har jag faktiskt!!! En gång på tiden då jag fortfarande red varje vecka halkade hästen jag red och vi gick omkull. Minns ingenting annat än att när jag vaknade upp i ambulansen och såg LIDL-skylten flimra förbi. Klarade mig förresten undan men en smärre hjärnskakning om ni undrade. Och gick till skolan efter att ha spenderat natten på sjukhuset bara för att mamma skulle låta mig gå på klassfesten som var samma kväll. Hehe. Man gör vad man måste.
 
Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år eller vara konstant täppt i näsan under ett helt år? 
Vilken fantastiskt fråga. Svaret är tveklöst skadad i musklerna. Känner mig aningen konstig som verkligen inte har något "behov" av att träna som vissa av mina kompisar påstår sig ha. Får aldrig *lust* att gå ut och springa, eller lyfta vikter, eller yoga eller så. Om jag gör det är det typ p.g.a. destruktiva tankar eller sociala skäl. Hemskt men sant? Med undantag för de få sporter jag tycker om, alltså typ basket, badminton och ridning. 
 
Hur ofta besöker du tandläkaren? 
Så ofta som de kallar in mig! Mvh ett lyckligt barn som ännu har gratis tandvård.
 
 
 
 
Vad anser du om psykofarmaka, kosttillskott, Ipren osv?
Är av åsikten att allt som funkar är bra!!! Oavsett varför det funkar. Livet är för kort för att neka sig själv/andra saker av principskäl. 
 
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska som försöker lära sig att tycka om morgnar också. ÄLSKAR att ha tid på morgonen men hatar att lägga mig tidigt och inte utnyttja kvällen, då jag känner mig som mest kreativ och produktiv. Är nog framförallt en antisömn-människa. 
 
Hur får man dig på bra humör? 
Detta låter himla ledsamt men umgås med mig utan att jag ber om det? Älskar när folk ringer utan förvarning, kommer in i mitt rum för att sitta och tjöta skit, håller mig sällskap på vägen hem. Känner mig omtyckt då tror jag. 
 
Springa, lyfta vikter eller yoga? 
Helst inget av det men av de tre är lyfta vikter ändå roligast p.g.a. har störst självbekräftande effekt enligt mig. 
 
Prata känslor/problem med dina föräldrar, vänner eller psykologen?
Pratar helst inte känslor alls eftersom jag sällan har några (skojar bara!!!). Har aldrig snackat med en psykolog men har svårt att öppna upp mig på beställning så svarar antingen en riktigt nära vän eller en total främling som vet noll om mitt liv och aldrig kommer ha någon inblandning i det. 
 
 
 
 

kommentera (3 kommentarer)