en ...novemberklapp?

Vardagligheter

 
idag när jag skulle hem från bibblan (irriterad efter att ha vandrat genom fyra våningar utan att hitta en sittplats!) fick jag syn på ett bord runt vilket det flockades mäniskor. det visade sig att de gav bort gratis böcker och vem säger nej till det liksom? man fick välja mellan några olika utifrån små beskrivningar i punktform... så jag valde helt enkelt den enda som inte hade "war" som en av punkterna, hehe. och sen var irritationen över platsbristen som bortblåst. 
 
 
 
väntade med att öppna den tills jag kom hem och titta! 1. fint omslag vilket ju faktiskt är superviktigt 2. verkar som en genuint intressant bok, tjoho!!  
 
"Zadie Smith's brilliant tragi-comic NW follows four Londoners - Leah, Natalie, Felix and Nathan - after they've left ther childhood council estate, grown up and moves on to different lives. From private houses to public parks, at work and at play, their city is brutal, beautiful and complicated. Yet after a chance encounter they each find that the choices they've made, the people they once were and are now, can suddenly, rapidly unravel. A portrait of modern urban life, NW is funny, sad and urgent - as brimming with vitality as the city itself." står det på baksidan. 
 
jag har inte hunnit, eller tagit mig tid att läsa ut en enda skönlitterär bok denna hösten så blev jättetaggad på att ta tag i denna. dock har jag också samlat på mig två andra böcker, nämligen dessa: 
 
 
 
happiness av will ferguson köpte jag för ett pund femtio på en secondhandbutik på min gata någon månad in på terminen när jag törstade över att få läsa något annat än kursboken i accountancy.  "A sizzling satire on self-help culture." står det på baksidan. har bara hunnit läsa två kapitel i den men minns att de fick mig att fnissa. borde nog läsa ut denna först, är inte så bra på att läsa flera böcker samtidigt.
 
what do leaders eat for breakfast?  är utgiven av mercer, världens störta HR-konsultföretag som edinburgh university women in business hade ett mingelevent med och som jag fotade. de delade ut den gratis så jag plockade åt mig en. det är inte direkt en skönlitterär bok utan snarare små intervjuer med mer än 40 av "UK's top leaders" för uppenbarligen är det lite "alla undrar ingen vet"-stämning kring vad de äter till frukost. vill ta mig tid att bläddra i denna, om inte annat så för att få lite frukostidéer tänker jag? hiho. 
 
har ni läst något kul på sistone? vill ha fler lästips pga tänker läsa massor över jullovet!
 

kommentera (3 kommentarer)

london london london

Resor


 
förra veckan fredag kväll klockan typ halv elva på kvällen mötte jag upp jacob på euston station i london. när vi väl kom fram till hans studentboende var alla utrymda pga brandlarm vilket ju var högst lägligt men det gjorde inget för jag hade en påse godis som jag köpt på flygplatsen i fickan och cirka tre månader att prata ikapp. vi delade på en portion pommes och spillde sås i hans säng och gick inte och la oss förrän närmare två trots att jag skulle upp hyfsat tidigt dagen efter.
 
 
 då bar det nämligen av tvärs genom regents park som var högst höstigt - och blött. hur många regnjackor införskaffade jag mig innan jag flyttade till denna jätteö? två. hur många tog jag med till london? nOLL. regnade det cirka hela lördagen, dvs den enda hela dagen jag var där? definitivt. 
 
 
efter att jag uträttat mitt ärende (uppskatta nivån av business-woman här) hängde vi en stund i parken pga fin och mysig stämning. dessutom kryllade den av ekorrar. ni kanske minns denna videon från detta inlägget? well vänner, jag kan med glädje och stolthet berätta att vi har en del två i den mycket omtalade serien "djur-älskar-joré". tryck här för att beskåda. jag förstår inte hur jacob jämt lyckas fånga dessa ögonblick på film. 
 
 
sen promenerade vi in till soho för 1. sightseeing och 2. tystandet av två magar som kurrade i kör
 
 
 fränt skyltfönster med kaktusar!!!
 
 
vi åt smått överprisade (men goda!) hamburgare på en mysig restaurang med alldeles för hög musik och ohyfsad personal men vad gör det när det är ett once in a lifetime och man har roligt ändå. 
 
 
gick bland annat genom carnaby street där det var "christmas carnival-tema"
 
 
observera paraplyt! det regnade oavbrutet men jag är ju inbiten skotte nu så jag låtsades som... att det regnade. 
 
 
london var i sitt julaskrud. kände litegrann att jag svek edinburgh genom att åka och se juldekorationerna i london innan jag ens varit nere på vår "lokala" julmarknad cirka tjugofem minuters promenad från min lägenhet. men det var mycket fint och präktigt och det är väl allt som spelar roll i slutändan. 
 
 
sen genade vi genom en annan park, svängde förbi buckingham palace och suckade högt åt londonbornas avsaknad av respekt för pizza när vi gick förbi en full pizzakartong utfläkt på marken. 
 
 
solen gick ner och ersattes av härligt gult lampsken. 
 
 
här är han, min vän!!! 
 
 
och här är vår ständiga följeslagare Regnet. så många bilder blev förstörda pga regndroppar på linsen, det är lite sad. 
 
 
vi promenerade vidare ner till westminster bridge för att se ut över themsen i mörkret. stadssilhuetten påminde mig om edi, fast större, pampigare och mer uppblandat med byggnader av rakare linjer och i modernare stil. 
 
 
det sista vi hann med innan våra stackars ben gav upp efter tjugokilometerspromenaden var en titt på covent garden. gulligt litet ställe som kändes förvånansvärt icke-storstadigt?
 
 
tror dessa var de roligaste juldekorationerna. älskar diskokulor! 
 
 
och det var ungefär så mycket jag hann med under mina få helgtimmar i london! utvärderingen för detta besök lyder nog som så att london är fint, men alldeles för obegripligt stort och förvirrande för en som växt upp i lilla omfamnbara jönköping. börjar mer och mer tro att edi är det perfekta staden för mig att flytta till som ett första steg bort från det som är hemma - storstadigt men inte så stort att man inte ser var det börjar och slutar, liksom? 

kommentera (5 kommentarer)

faktum är att

Vardagligheter

 
 
här kommer ett gäng punkter om livet just nu och en drös bilder som lagrats de senaste veckorna:
 
  • jag ser x beståndsdelar av mitt kompisgäng återförenas i stockholm och min kropp skriker ta mig dit(!!!). saknar varenda en av dem, saknar golvpicknicks och bongokvällar och blickar som lockar fram skratt i tysta rummet i bibblan. saknar kanske småskaligheten? på uni är biblioteket fem våningar av proppfyllda bokhyllor och bänkrader som aldrig verkar ta slut men där det ändå aldrig finns två lediga platser bredvid varandra. 
  • jag fick en plats i kommittén för women in business - som fotograf! de har event varje onsdag och jag ska hjälpa till och fota när det behövs. iförrgår hade de ett event som döpts till linked-in makeover och jag var där och fotade nya profilbilder till linked-in åt alla som ville donera ett par pund till välgörenhet. det var jättekul! älskar när jag kan göra något jag tycker om och samtidigt hjälpa andra. 
 
 
 
 
  • en morgon när jag kom ut var busshållplatsen precis utanför min lägenhetsbyggnad borta - puts väck??? just nu är det ett litet rött staket kring det vilket förhoppningsvis betyder att de bara ska göra om det lite. men alltså, ni skulle se mitt ansikte när jag kom ut på gatan och inte hittade busshållplatsen jag sömndrucken vandrat till varje morgon i tre månader.
  • jag har käkat så kul frukostar sen jag kom hit! varierar mellan omelett, äggtoast, scrambled eggs med spenat, pannkakor och diverse variationer av havregrynsgröt. tror det har att göra med att mina tidigaste föreläsningar är klockan elva vilket innebär massor med tid på morgonen. det är både bra och dåligt, önskar verkligen att jag kunde få mer gjort under de timmarna pga har generellt ganska bra pluggfokus dedär tidiga timmarna.
 
 
  • denna hösten har kommit och nästan passerat mig totalt obemärkt. har knappt noterat att majoriteten av träden numera är nakna och får fortfarande solen rakt i ögonen så fort jag öppnar dem på morgonen. visst märker jag att den går upp senare och ned tidigare men det är något mysigt med att gå hem genom ett färgglatt upplyst edinburgh efter en lång dag på uni så det gör mig inte så mycket. hösten har alltid varit min hat-årstid pga den brukade göra mig (liksom många andra) lite depp men minns att jag förra hösten skrev att den var bra och att jag mådde helt okej och denna är banne mig ännu bättre? :-) 
  • jag har än så länge massor av middagsidéer MEN jag har helt och hållet fått slut på idéer på saker jag kan ta med mig som lunch till uni. det ska gå smidigt att äta (pga sitter alltid på våningarna i bibblan där man egentligen inte får äta hehe) kunna förpackas i matlåda alternativt påse och kunna ätas kallt. de har inga mikrovågsugnar man kan använda på campus för det är tydligen, som linnea så vänligt förklarade för mig, en säkerthetsrisk. ge mig tips!!!
 
 
 
 
 
 
 
  • folk sover väldigt mycket och får inte ångest över det? ett koncept jag tyvärr inte alls begriper mig på. om jag kommer hem halv fyra en natt är jag mer eller mindre uppe klockan tio dagen därpå, medan mina flatmates kan sova till två-tre på eftermiddan. man slösar ju bort hela sin dag? ej okej? behöver hitta någon som vill gå på morgonäventyr med mig på lördagsmornar för just nu spenderar jag dem själv. planer för denna lördagsmorgon: ta mig till IKEA! mina kanelbullar är nämligen slut ehe...
  • jag ska till london om en vecka!!! åker dit av en rätt kul anledning egentligen men tanken på den gör mig nervös så jag försöker istället koncentrera mig på att jag ska träffa jacob för första gången på typ tre månader. har dessutom aldrig varit i london så är ungefär trippelt taggad.  
 
 
  • jag smider julplaner (familjesemester! klipptid! stockholmsbesök!). mitt enda och sista exam är den 12:e men jag flyger inte hem förrän den 22:a vilket innebär 10 dagars ensamsemester? har ännu inte listat ut vad jag ska lägga de dagarna på men ser fram emot det oavsett. 
  • idag är det fredag och jag ska snart diska efter min frukost, duscha, bära ner en kasse tvätt (note to self: fyll på tvättkortet!) (note to self2: vart sjutton är det ens?) (måste vara en talang att lyckas tappa bort saker i ett rum på cirka fem kvadratmeter), skura badrummet, lägga ett par timmar på essay-research och redigera bilderna jag tog för women in business. sen ska jag käka satsumas, gå på promenad och inhandla tacokrydda så jag kan göra kyckligtacos till middag. vad är era fredagsplaner? 

kommentera (1 kommentarer)