avo-progress

Vardagligheter

 
 
 
Hej allihopa! Nu är jag (äntligen, efter massa strul med en försvunnen plånbok och pass) tillbaka i Edinburgh. Innan jag åkte knäppte jag dock ett par bilder på min kära avokado. Se så stor den blivit!!! Säkert 60-70cm från topp till kärna. Och lite lik mig, vinglig men rätt stolt ändå. 
 
 
 
 
 
Här är den i mitten av maj 2017, alltså snart ett år sedan exakt. (Hund som storleksreferens). I detta inlägg  finns en bild från när den precis börjat växa. 
 
 

kommentera (0 kommentarer)

åter till Sardinien och Korsika

Resor

 
Jaha hörrni! Förra veckan reste vi till 2013 och Kroatien och idag ska vi ytterligare två somrar tillbaka - till 2011. Då besökte jag och min familj Sardinien och Korsika, två små öar i medelhavet som tillhör Italien respektive Frankrike. 
 
 
 
Vi hade det lite struligt denna resa med en hyrbil som slutade fungera mitt ute i ingenstans men var mestadels glada ändå!! När vi kommit hem skrev jag detta urgulliga men också mycket cringe inlägg som jag döpte till "'cause we're one happy family". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett ställe där man kunde gå cirka en miljon trappsteg ned till en grotta. Och så upp igen. Minns att detta var galet jobbigt och förvisso var jag bara 13 år gammal men tror det skulle vara lika jobbigt nu. Vill dock också minnas att det var värt det p.g.a. fick lära mig om stalagmiter och stalaktiter!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så knäppa klippformationer, tycker de ser lite tecknade ut?
 
 
 
Jag 13 år!!! Solbränd och med fyrkantiga glasögon. Dessa bilder ger mig sånt sommarlängt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kommentera (2 kommentarer)

i pluggande stund

Vardagligheter

 
 
Hej kompisar!
 
Här ser ni det som är min vy just nu och det som varit min vy de senaste dagarna: min lilla pluggstation vid det runda bordet i det som varit min lillebrorsas rum men nu är mitt. Hem-hemma, i Sverige. Här sitter jag och läser och skriver sida efter sida av anteckningar och söker jobb och bokar bussresor och köper flygbiljetter. 
 
Just nu har jag *lunchpaus* (har precis ätit upp en portion ricottaostbiffar som jag hittade i frysen, förvånansvärt goda) och tänkte blogga lite men insåg sedan att jag ju svartlistat blogg.se på datorn via SelfControl (en app som blockar visa sidor som man annars lätt glider in på då man ska göra viktigare saker - som att plugga). Men, som ni märker, så har bloggnö(r)den ingen lag utan jag provar istället på att blogga från mobilen. 
 
Ni kanske undrar vad jag pluggar till (förmodligen inte), så det ska jag berätta för er. Innan jag får utropa att mitt första år på uni är avslutat-färdigt-avklarat-done så har jag inte mindre än tre exams att klara av. Har ett i management accounting den sjunde maj, ett i human resource management den åttonde maj och ett i the business of edinburgh (tillika världens mest värdelösa kurs?) den fjortonde maj. Detta är endast en termins-kurser och de är bara tre så det mäter sig ju fortfarande inte mot mina IB-exams (som jag skrev för nästan exakt ett år sedan! hjälp!) men det är fortfarande lite stressigt. 
 
Utöver det är det en massa andra saker som tjatar efter uppmärksamhet i den lilla mikrokosmos som symboliserar min hjärna: bland annat har jag en helt oplanerad sommar framför mig, och jag behöver ordna sommarförvaring hit och flygbiljetter dit, ett sommarjobb här och tid att träffa alla mina kompisar (som är utspridda över hela vida världen känns det som!) och umgås med familjen där. 
 
Så. Jag har det lite tufft nu,  tankemässigt. Många bollar i luften typ. Och mycket som känns osäkert och lättrubbat. 
 
Hur som helst - imorgon ska jag packa väskan igen och bege mig mot Stockholm. Där ska jag spendera lördagen med Johanna innan jag far hem till Edinburgh på söndag. De kommande veckorna blir det till att fortsätta plugga och umgås med min edi-familj. Ser fram emot det. Känns som att det är mitt lugn innan stormen som sommaren lär bli som det ser ut just nu. 
 
Vi hörs ikväll för då ska vi på vår sedvanliga torsdagssemester i throwback-stuk! 
 
 
 

 
 
 
 

kommentera (0 kommentarer)