sillcheesecake

Ätbart

 
Hej på er vänner! Hoppas ert midsommarfirande var fint. Skulle egentligen delat detta recept strax innan midsommar men efter som jag 1. är en medelmåttig bloggare och 2. typ inte hann?? så får ni det nu. Tänker att antingen kan ni göra det av sillen och kavringen som blev över, eller bara om ni får sug efter midsommarmat igen?
 
Förstår för övrigt om ni är lite skeptiskta till dethär receptet till att börja med, men jag, som verkar vara en av de få i min bekantskapskrets som faktiskt tycker om sill, tyckte den var jättegod. Kanske tycker ni det också!
 
 
 
 
Okej receptet!!! 
 
Ingredienser:
 
Till botten:
200g kavring
75g smält smör
 
Till huvuddelen: 
300g matjesill
3dl kesella
2dl creme fraiche 
Ett par matskedar citronsaft
3 gelatinblad
1 rödlök
Lite dill 
Lite gräslök
 
Förslag till goda grejor att dekorera med: 
Västerbottensost att göra ostchips av i ugnen! 
Rädisor
Stenbitsrom 
Gräslök
Rödlök
 
Instruktioner: 
 
1. Mixa sönder kavringen med en matberedare (eller för hand) och blanda den med det smälta smöret. Tryck sedan ut den som botten i en såndära form med löstagbara kanter. Ni vet vad jag menar. Ställ in hela grejen i kylskåpet sålänge. 
 
2. Värm upp gelatinbladen i en kastrull så de löses upp i citronsaften. Låt det svalna lite. 
 
3. Hacka sillen, rödlöken, dillen och gräslöken (fint det rimmar) och blanda med creme fraiche och kesella. Ha i så mycket salt och peppar som du tycker om. 
 
4. Blanda ner citronsaften med gelatinbladen i resten av huvudingredienserna. Häll sedan ner allt i formen, ovanpå din kavringsbotten, plasta in och försök att få plats med den i kylskåpet. Två timmar minst men gärna fler är tumregeln. Sen är det bara att dekorera och äta!
 
 
 

kayla

Wow, ser ju riktigt gott ut? Jag äter vego men kanske att man kan försöka med aubergine- eller morotssill istället? Ska spara och ta fram i jul!!

Svar: Jaaa kan inte tänka mig varför det inte skulle funka?? Gör så!! <3
jore

Josäfin Andersson

wow vad gott det ser ut!!

Svar: Det var supergott faktiskt!
jore

Hemma Hos Felicia

wow vilken cool kreation!! :D

Svar: Men lite så?? En annorlunda grej på festbordet liksom.
jore