dublin, dag ett

Resor | Taggar: dublin, irland;

 
Jaha nähä helt plötsligt var det torsdag igen! Passande nog är det precis en vecka sedan jag åkte till Dublin och hög tid att jag bloggar om det. Dublin dag ett, varsågoda:
 
 
 
Förra torsdagen började i småpanik p.g.a. Felicia hade försovit sig och var fortfarande i sängen klockan sex då vi hade bestämt att vi skulle ge oss av mot flygplatsen. Tidspessimisten i mig panikgrät inombords men vi hann  och någon gång runt klockan tio samma morgon befann vi oss i Dublin. 
 
 
 
Vi hade runt 4 timmar innan vi kunde checka in på vandrarhemmet så vi svängde in på en turistbyrå, plockade upp en papperskarta (som på den gamla goda tiden ni vet!) och begav oss mot de inringande kvarteren. 
 
 
(Kaffe först).
 
 
Vi gick runt i Temple Bar-området, till exempel. 
 
 
Utforskade smågator
 
 
 
Och spanade på lokalbor.
 
 
 
Var trötta och halvsov på gatuhörn. 
 
 
 
Kikade i affärer som inte finns i Edinburgh. Erin testade en ring och fick sen inte av sig den. Classic. 
 
 
 
Stannade till på en superhipster vegansk restaurang för lunch. 
 
 
 
Det regnade inte förresten! Trots att alla värderleksrapporter sagt att det skulle. 
 
 
 
Efter lunch hade vi mer tid att utforska och tog oss till St Stephen's Green. 
 
 
 
Inte jätteimponerande park men det var kul att få se lite grönt för jag har börjat tappa hoppet om att träden kommer slå ut och gräset bli grönt någonsin igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Töntnivå hög!!! Men rätt gulliga ändå?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår förmiddagspromenad slutade med analysen att Dublin är som en pittoresk och något sliten blandning av Berlin, Paris och Brooklyn - och att dess charm säkert blir mer påtaglig ju mer tid man spenderar där. 
 
 
Vid fyratiden korsade vi floden och gick mot vandrarhemmet vi bokat. Ser ut såhär vid första anblick! 
 
 
 
 
Och såhär vid andra! Ett lagom mysigt vandrarhem med trevlig personal. Vi tog av oss ryggsäckarna och vilade en stund innan vi gav oss ut igen. 
 
 
 
Denna gång till en lite mindre turistnött del av stan för att inhandla middagsingredienser. 
 
 
 
Och så trängdes vi i ett gemensamt kök med en halv klass tyskar i ett försök att koka pasta med tomatsås innan vi snörde på oss dansskorna och spenderade halva natten på ett ännu outforskat dansgolv och det var slutet på första dagen i Dublin det. 
 

kommentera (3 kommentarer)