när johanna var här

Vardagligheter

 
sen i lördags förra veckan till i tisdags denna veckan var johanna på besök hos mig. vi hann med både det ena och det andra. museibesök till exempel!! vi svängde bara förbi the national museum en kortis p.g.a. jag hade en läxa att göra där men jag måste definitivt ta mig dit snart igen, det fanns så himla mycket att se på och läsa om. 
 
 
en hel förmiddag spenderade vi genom att bara vandra runt i stan
 
 
spanade in inredningsidéer!
 
 
och ekorrar
 
 
tog oss en titt på slottet både på långt och närmare håll.
 
 
en eftermiddag tog vi oss an the mission att ta oss upp för arthurs seat! med matsäck i ryggsäcken och halsduk runt halsen. har varit kallt och blåsigt här de senaste dagarna och jag har ännu inte bestämt mig för om jag tycker det är lite mysigt eller bara vidrigt. 
 
 
så gALET fräck utsikt från detta berget. plus så nära? tar typ en halvtimme att ta sig upp i någorlunda fart och ligger ca 20 min bort med bussen. ska upp dit igen snart har jag bestämt. 
 
 
på toppen käkade vi burritos och chokladdesserter ur små plastburkar. 
 
 
och sen tog vi oss ned igen! lite läskigare, mycket mindre jobbigt, lika kul. meteorologerna hade förutspått regn denna eftermiddag och alla jag pratat med hade förvarnat mig om att undvika arthurs seat i regnväder men vi klarade oss undan dropparna på något magiskt vis.
 
 
känns för övrigt som att jag totalt missat att hösten kommit till edinburgh? när jag slänger en blick på träden i george square gardens är hälften av dem redan nakna och får mig att undra om löv ens ändrar färg i dethär landet. men visst gör de det. 
 
 
en kväll hamnade vi på the dog house, den bästa lilla puben jag hittat än så länge. de serverar öl som till och med jag kan dricka (jag hatar öl och kan ej hantera kolsyra) och tar in hundar vilket innebär att man kan få gosa med främligars hundar om man ej har en egen. 
 
 
en annan hamnade vi ute på western harbour som är helt olikt edinburgh utan snarare liknar västra hamnen i malmö. spännande ändå att upptäcka något annat är brungrå byggnader i denna stad. 
 
sen i tisdags morgon då johanna åkte har jag mest spenderat dagarna med att jobba på ett grupprojekt due måndag morgon, gå på kaffedejt, kolla på film, käka ben n jerrys inköpt för två pund (!!!), rosta en stor plåt rotfrukter i ugnen, dammsuga bort smulor från heltäckningsmattan (fortfarande mitt största irritationsmoment i vardan! det blir ALDRIG rent!) och kolla ikapp modern family. vad har ni hittat på denna veckan? 

kommentera (2 kommentarer)