hallå från japan

Resor

 
Hallå hej från andra sidan klotet!! Sen en dag tilllbaka (herregud blir så förvirrad i tiden av att resa i 16 timmar samt åtta timmars tidsskillnad därpå) befinner jag mig på Okinawa, Japan. När vi kom hit igår var det alldeles kolsvart men i morse när jag vaknade möttes jag av havsutsikt genom duschfönstret och en bättre överraskning på juldagsmorgonen kunde jag knappast ha bett om. 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
I väntan på att solen skulle gå upp tog jag och mamma en promenad ner till sagda strand. Mycket fint, om än också mycket nedskräpat. Så l-ä-s-k-i-g-t hur mycket skit som finns i havet hörrni! 
 
 
 
Efter frukosten åkte vi och *storhandlade* i Motobu (vi bor strax utanför Nakijin).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Först i en större mathandel och sen på det lokala torget. Lika svårt att kommunicera på båda ställena, men mat med oss hem fick vi och inget har hittills varit äckligt så kommunikationssvårigheterna är för det mesta bara något som orsakar gapflabb och roliga missförstånd. 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma lagade mamma lunch medan vi andra *tog igen oss* (från vad undrar ni? ja det undrar jag också). Sen drog vi oss mot stranden igen, passade på medan det var lågvatten. Tog en julfamiljebild på mammas begäran. Viktigt!
 
 
 
Hej liten eremitkräfta!
 
 
 
Också viktigt att hinna tillbaka innan vattnet stiger ju. 
 
 
 
Lagom till solnedgången besökte vi Nakijin's slottsruiner, ett av UNESCO's världsarv. 
 
 
 
Det kan hända att jag tyckte "djungeln" intill var betydligt mer intressant men sån är jag väl kanske. Oavsett högst lyckad första dag i Japan. Ser fram emot vad mer denna härliga ö har att erbjuda, är övertygad om att det är massor!!! 
 
 
 

 
 
Och tja, god jul förresten, antar jag! Hade ni en fin sådan?
 
 
 

kommentera (7 kommentarer)