health is wealth

Listor och summeringar

 
Satt och sträckläste hanapee's blogg och kom över denna lista om hälsa. Eftersom detta är ungefär raka MOTSATSEN till vad jag vanligtvis läser om, skriver om, är intresserad av och brinner för så tänkte jag att jag... måste svara på den? Aja ni fattar let's go!
 
 
Hur mår du rent fysiskt, idag? 
Bra! Inga större krämpor. Vaknade inatt av en mardröm om att min väska blev stulen men somnade om och vaknade sedan rätt pigg ändå + inhandlade kaffe igår så har hunnit häva i mig två koppar redan denna morgon! Har lite ont i nacken men tror det beror på att jag igår satt och pluggade böjd som en jäkla räka i sängen i typ fem timmar i sträck. Det går över. 
 
Hur mår du rent psykiskt, idag?
Okej. Dagen har ju knappt börjat (=hittills har jag knappt gjort något) men har bara en föreläsning (som jag ändå ser helt okej mycket fram emot) och ett möte senare i eftermiddag och sen tror jag att jag ska få stå och stampa på något dansgolv ikväll och det känns som en bra utgångspunkt för en tisdag. 
 
 
 
 
Vad är hälsa enligt dig? 
Hmm. Att man orkar saker? Att man orkar gå upp på morgonen, orkar kämpa sig genom trettio sidor text, orkar bära upp tre veckors matinköp uppför trapporna, orkar umgås med kompisar, orkar ringa sina kära. 
 
Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa? 
Äta mer grönsaker och sova mer. Herregud vad sömn är en bristvara som student. Och grönsaker, om jag ska vara ärlig. Så dyrt. Borde också dricka mindre alkohol och kanske engagera mig i en rörelseform som inte är promenera till/från uni men känner mest att jag har kommit undan rätt väl med denna livsstil än så länge så har ingenting som motiverar mig till att "maximera" min hälsa? Varför ska jag maximera allt hela tiden om jag liksom trivs med hur det är? Alldeles lagom och mediokert. 
 
Vilken är din värsta sjukdom/olycka som du varit med om i livet?
Vet ej om jag vill benämna det som sjukdom men perioden då jag åt en grapefrukt till frukost varje dag, skalade min fisk från paneringen i skolan, åt vispad äggvita med sötningsmedel till middag och sprang en halv mil om dagen på löpbandet i mitt rum var den värsta i mitt liv och garanterat det dummaste jag någonsin gjort mot min kropp (& knopp!!!). Annars har jag haft ett nästan orättvist friskt liv? Hoppas det fortsätter så. 
 
Skulle du kunna tänka dig att jobba inom vården? 
...Nix. Tror inte jag har tålamodet och förståelsen som krävs? + Att jag är väldigt ointresserad av kemi och fysik. 
 
 
 
 
Har du någonsin åkt i en ambulans? 
Jomen det har jag faktiskt!!! En gång på tiden då jag fortfarande red varje vecka halkade hästen jag red och vi gick omkull. Minns ingenting annat än att när jag vaknade upp i ambulansen och såg LIDL-skylten flimra förbi. Klarade mig förresten undan men en smärre hjärnskakning om ni undrade. Och gick till skolan efter att ha spenderat natten på sjukhuset bara för att mamma skulle låta mig gå på klassfesten som var samma kväll. Hehe. Man gör vad man måste.
 
Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år eller vara konstant täppt i näsan under ett helt år? 
Vilken fantastiskt fråga. Svaret är tveklöst skadad i musklerna. Känner mig aningen konstig som verkligen inte har något "behov" av att träna som vissa av mina kompisar påstår sig ha. Får aldrig *lust* att gå ut och springa, eller lyfta vikter, eller yoga eller så. Om jag gör det är det typ p.g.a. destruktiva tankar eller sociala skäl. Hemskt men sant? Med undantag för de få sporter jag tycker om, alltså typ basket, badminton och ridning. 
 
Hur ofta besöker du tandläkaren? 
Så ofta som de kallar in mig! Mvh ett lyckligt barn som ännu har gratis tandvård.
 
 
 
 
Vad anser du om psykofarmaka, kosttillskott, Ipren osv?
Är av åsikten att allt som funkar är bra!!! Oavsett varför det funkar. Livet är för kort för att neka sig själv/andra saker av principskäl. 
 
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska som försöker lära sig att tycka om morgnar också. ÄLSKAR att ha tid på morgonen men hatar att lägga mig tidigt och inte utnyttja kvällen, då jag känner mig som mest kreativ och produktiv. Är nog framförallt en antisömn-människa. 
 
Hur får man dig på bra humör? 
Detta låter himla ledsamt men umgås med mig utan att jag ber om det? Älskar när folk ringer utan förvarning, kommer in i mitt rum för att sitta och tjöta skit, håller mig sällskap på vägen hem. Känner mig omtyckt då tror jag. 
 
Springa, lyfta vikter eller yoga? 
Helst inget av det men av de tre är lyfta vikter ändå roligast p.g.a. har störst självbekräftande effekt enligt mig. 
 
Prata känslor/problem med dina föräldrar, vänner eller psykologen?
Pratar helst inte känslor alls eftersom jag sällan har några (skojar bara!!!). Har aldrig snackat med en psykolog men har svårt att öppna upp mig på beställning så svarar antingen en riktigt nära vän eller en total främling som vet noll om mitt liv och aldrig kommer ha någon inblandning i det. 
 
 
 
 

Jessica Högberg

vilka härliga frågor och svar! lite av det jag läser om just nu, haha...

Svar: Hahah nämen!! Tack :)
jore

linnea

så fina bilder (som vanligt) och kul lista!!

Svar: Tack snälla!
jore

Emma Engström

Haha man är verkligen SÅÅ glad för att ha gratis tandvård!!

Svar: Haha ELLERHUR!
jore