dublin, dag två

Resor

 
Dag två i Dublin var en fredag och också vår enda heldag där. Vi började med att käka torr toast och dricka utspädd apelsinjuice på vandrarhemmet och begav oss sedan ut på gatorna igen!
 
 
Liksom massa andra människor med fredagskänsla i kroppen! 
 
 
Gatan vårt vandrarhem låg på ledde oss direkt till huvudgatan där denna ståtliga stolpliknande anordning döpt till "Spire of Dublin" alternativt "Monument of Light" stod. Helt omöjlig att få med i en bild med ett fast 50mm-objektiv för övrigt. 
 
 
 Vi promenerade runt söder om Liffey och letade upp startpunkten för en gratis guidad tur som Erin spanat in. Det kommer upp några stycken om ni googlar, om det skulle vara av intresse. 
 
 
Vi hängde på turen i någon timme och fick höra kul historier om slottet och det irländska språket. 
 
 
Sen tröttnade vi och smet iväg. Ville bo i detta rätt fula hus endast för takterassen. 
 
 
En rätt lång promenad, en kaffepaus och en tur på en snurrgunga senare kom vi fram till IMMA, Irish Museum of Modern Art. Det ligger en bit ifrån centrum i något som brukade vara sjukhuslokaler. 
 
 
 
 
Jag tyckte det var jätteintressant men Erin och Felicia hade det lite tuffare med sömnbristen som rådde så efter att ha sett ett par utställningar bestämde vi oss för att hänga ute i den friska luften istället. Museet var dock sådant att man lätt hade kunnat spendera en halv dag där, stort och rätt utspritt. 
 
 
En lagom mulen fredag. 
 
 
På vägen in mot centrum igen hamnade vi på detta futuristiska torg! Smithfield square heter det visst, säger kartan. 
 
 
 
 
 
 
 
Där snurrade vi vidare på diverse gungor tills vi var alldeles yra 
 
 
 
tittade in i vintagebutiker och 
 
 
 
köpte pizza - här en med vegansk ost - och pomfritt med tryffelsvamp. 
 
 
Sen promenerade vi hem till vandrarhemmet för att käka vitlöksbröd, dricka överbliven cola och planera upp kvällens bravader.