en tidig morgon i rhodos

Resor

 
Imorse ringde väckarklockan nollfem-nollnoll. Jag kollade upp mot fönstrena, noterade att solen ännu inte var uppe och lyssnade efter ljud från resten av huset vi hyr. Knäpptyst. Undra om de har ångrat sig, tänkte jag. Dagen innan hade vi nämligen bestämt att vi idag skulle upp väldigt tidigt för att åka in till Rhodos huvudstad Rhodos (ah! kreativt!). Det hade de inte. Snart var vi uppe och åt frukost och beskådade denna vackra soluppgång. 
 
 
 
Sen bar det av mot *storstan*. Där var torgstånden ännu inte uppställda, gatukatterna hade ännu inte öppnat ögonen och turistgrupperna hade ännu inte tagit över gågatorna. 
 
 
 
 
Det var mer djur än människor ute så tidigt på morgonen och dessutom var det härligt svalt vilket kändes rätt befriande efter att ha genomlevt gårdagens trettioåTTa grader. 
 
 
 
 
Vi spatserade längs med alla de stora gågatorna, kikade förbi hamnen och besökte ett nygammalt torg medan graderna steg i takt med solen och klockan. Så himla fint fotoljus tidigt på morgonen förresten! Var längesedan jag gick upp så tidigt för att fota så detta fantastiska hade jag helt glömt bort. 
 
 
 
 
 
 
 
När det blivit varmt och kläderna börjat klibba mot kroppen bestämde vi oss för att det fick räcka. Vi åt vår nedpackade second breakfast i bilen med luftkonditioneringen på högsta inställning och gjorde sen ett stopp i en mataffär med tillhörande gatuhundar att klappa innan vi for hem till poolen för att svalka oss. 
 
 
 
Blir så gLAD av hur mycket man hinner uppleva innan klockan ens slår tolv om man bara går upp några timmar tidigare? Plus på att det är mycket roligare att turista när man inte måste stanna varannan meter för att torka svetten ur pannan. Vill göra så varje dag nu!!!
 
 
 

Sarah

Fin bild på soluppgången :)

Svar: tack!! :)
jore

Saga

Åh så fint! Kul att få se en annan bild av Rhodos än den partystad man stereotypt föreställer sig

Svar: Men visst? tack!!!
jore