christmas in the zoo: a DIY guide

Kreativt | Taggar: christmas, decorations, diy;

Att veta att man har något unikt, något som ingen annan har och som du gjort alldeles själv är alltid lika kul. Här kommer därför ett tips på ett relativt billigt och enkelt alternativ till julgranskulor och annat gran/julpynt. 
 
 
Först behöver du ett valfritt antal plastdjur eller andra plastleksaker. Du kan antingen ta vad du hittar hemma (för vem har inte plastdjur hemma liksom?) eller köpa dig en påse för en billig peng på närmaste loppis. Om du vill hänga dem sen behöver du också lika många skruvöglor som du har plastfigurer. Skruvöglor finns att köpa i de flesta byggvaruhus och affärer som Clas Ohlson och Biltema. De skruvar du in i plastleksakerna för hand eller med tång. 
 
 
Sen behöver du också en burk sprayfärg i valfri färg. Metallfärger känns juligt, men vanliga färger som vitt, svart eller rött funkar säkert lika bra. Täck över en arbetsyta med tidningspapper eller liknande material, lägg ut plastfigurerna och sätt igång och spraya. 
 
 
Av erfarenhet kan jag tipsa om att ha vantar på sig: färgen är inte den enklaste att få bort från händerna. Spraya inte bara rakt uppifrån utan från olika vinklar och håll sprayburken en bit ifrån så täcker det jämnare. Tänk tunna lager istället för mycket färg på en gång, annars börjar det lätt rinna. 
 
 
När du låtit den sprayade sidan torka enligt anvisningarna på sprayburken - vänd på dem...
 
 
...och spraya andra sidan och låt torka. 
 
 
När det ser ut ungefär såhär och är torrt är dina hemmagjorda julpynt klara. Nu är det upp till dig vad du vill göra av dem - hänga upp de på granen, knyta fast de i presentsnöret på klapparna... Till exempel kan det se ut såhär, som det gör hemma hos oss just nu.